• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • FashionUnited sluit zich aan bij platform Ketendigitalisering

FashionUnited sluit zich aan bij platform Ketendigitalisering

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

FashionUnited.com heeft besloten om zich aan te sluiten bij het Brancheplatform Ketendigitalisering. Brancheorganisaties Mitex en Modint, retailorganisaties Euretco en Intres en de softwarepartners RetailConnect en FashionUnited.com zijn de intentie aangegaan om het Brancheplatform Ketendigitalisering gezamenlijk gestalte te geven voor de sectoren mode, sport, schoenen en mode-accessoires in Nederland. Hiermee wordt de langgekoesterde wens mogelijk dat leveranciers en detaillisten beter elektronisch gegevens kunnen uitwisselen.

Het Nederlandse platform zal de diensten die RetailConnect en FashionUnited.com tot nu toe ontwikkelde, integreren en verder uitbouwen. Zo komt er een standaard voor de branche waarmee de noodzakelijke 'ketendigitalisering' in de mode-, schoenen- en sportbranche een stap dichterbij komt.

Modint, Mitex, Intres en Euretco lieten eerder dit jaar de mogelijkheden onderzoeken om zowel RetailConnect als FashionUnited.com onder een nieuwe naam intensief te laten samenwerken. Hetzelfde doel, efficiënter werken in de fashion kolom, gold voor beide organisaties. Geadviseerd werd een onafhankelijk en neutraal brancheplatform op te richten en daarmee effectiviteit en duidelijkheid voor retailers en leveranciers te creëren. Het platform moet de efficiency in de kolom stimuleren door elektronische gegevensuitwisseling tussen beide partijen gemakkelijker en transparanter te maken.

De partners zijn nu bezig om het brancheplatform concreet gestalte te geven. Het huidige produkt- en dienstenaanbod van RetailConnect en FashionUnited.com dient als basis en zal onder een andere naam, in andere eigendomsverhoudingen en vanuit neutraliteit naar de branche verder worden uitgebouwd. In het najaar zullen de eerst concrete stappen aan de branche bekend worden gemaakt.

FashionUnited eBusiness