• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Fancy Friday: Modebranche ondersteunt oproep voor uitdossen in mooiste kleding
Fancy Friday: Modebranche ondersteunt oproep voor uitdossen in mooiste kleding

Fashion

Fancy Friday: Modebranche ondersteunt oproep voor uitdossen in mooiste kleding

Door Caitlyn Terra

12 mrt. 2021

Fancy Friday: een dag om al het moois uit de kast te halen. De oproep van radiopresentatrice en vlogger Linde Merckpoel en radiopresentatrice Sofie Lemaire krijgt bijval van brancheorganisatie Mode Unie en modemerk Xandres.

De oproep om op vrijdag de beste kleren uit de kast te trekken werd eerder deze week gedaan door Merckpoel en Lemaire. De oproep ging over vrijdag 12 maart, het moment dat ‘één jaar corona wordt gevierd’. Een droeve verjaardag aldus Lemaire. “Waarom die droeve verjaardag niet enige luister bijzetten, door ons met allen feestelijk op te kleden, een kleine daad van mentaal verzet,” aldus Lemaire op de website van VRT.

Mode Unie schrijft dat men collectief de moed erin moet houden en dat men voor zichzelf moet zorgen. “Trots zijn betekent ook de best mogelijke versie van onszelf neerzetten: voor onze bubbel, maar vooral ook voor onszelf.” De brancheorganisatie steunt daarom de oproep van Merckpoel om vrijdag uit te roepen tot Fancy Friday. “Er hangt immers zoveel moois in onze kleerkast en modewinkels hebben schitterende lente- en zomercollecties klaar: waarom zouden we dan in onze jogging thuiswerken en rondlopen?” aldus Mode Unie in een persbericht.

Ook modemerk Xandres ondersteunt de oproep van Merckpoel en Lemaire. Consumenten worden vooral gevraagd een foto van hun outfit te posten op social media met de hashtag #fancyfriday. Op vrijdagochtend zijn al veel posts te vinden op Instagram met deze hashtag.