• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • EU onderzoekt schoenenexport

EU onderzoekt schoenenexport

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar de export van leren schoenen uit China en Vietnam. Deze stap volgt op beschuldigingen dat dergelijk schoeisel onder de kostprijs in Europa wordt aangeboden. Dit onderzoek is de zoveelste in een rij van onderzoeken naar schoenenexport uit China. Uit gegevens van de EU blijkt dat de import van leren schoenen en slippers sinds begin dit jaar met 681 procent gestegen.

Ondertussen verzetten discountschoenenzaken en warenhuizen in ons land en de rest van Europa zich tegen mogelijke maatregelen op de import van leren schoenen uit de zogenaamde lagelonenlanden. Zij hebben geen last van de toegenomen import. Deze winkels hebben juist een lucratieve handel opgebouwd in goedkoper schoeisel. Handel die zij alleen kunnen voortzetten wanneer zij hun koopwaar elders laten produceren. In Europa beschikt men niet over voldoende capaciteit beschikken om schoenen goedkoop en in de benodigde aantallen te produceren.

Begin juni eisten Italiaanse, Spaanse en Portugese brancheorganisaties restricties op de import van leren schoenen uit China. Zij werden gesteund door fabrikanten uit Frankrijk, Griekenland en Polen. China reageerde geërgerd. Volgens de woordvoerder van het ministerie van handel Chong Quan was er geen enkele wettige grond waarop de EU het antidumping onderzoek mocht uitvoeren.

EU