Modeconcern Esprit wil een Europees luxemerk overnemen. Dat heeft directeur Heinz Krogner gezegd in een interview met dagblad Tagesspiegel. "Als Esprit iets koopt, dan is het een luxemerk," aldus Krogner. Hij voegde eraan toe dat hij reeds "met drie of vier" ondernemingen in gesprek is. Overigens verwacht hij niet dat op korte termijn een aankoop zal plaatsvinden. "Als gevolg van de hypotheekcrisis in de VS en de situatie op de internationale financiële markt is het momenteel moeilijk voor een onderneming om grote leningen af te sluiten."

Belangrijke reden voor de zoektocht naar een overnamekandidaat is dat Krogner bekende modeontwerpers wil aantrekken. "Wanneer wij een luxemerk overnemen, dan komen zij wel," zo redeneert de directeur. Bovendien draagt een dergelijke overname bij aan meer diversiteit van de groep als geheel.

Krogner geeft in het interview ook aan dat Esprit de productie in China wil verkleinen en op zoek is naar nieuwe productiekanalen voor het merk, onder meer in Zuid Amerika. "We moeten er rekening mee houden dat er binnen tien tot vijftien jaar een tekort aan arbeidskrachten ontstaat door de strenge één-kind politiek van de Chinese regering. Daarom moeten wij het risico spreiden." Behalve in China produceert Esprit ook in India, Portugal, Italië en Turkije.

Esprit is meer veranderingen aan het doorvoeren. Zo heeft het concern het merk Edc onlangs verzelfstandigd en wordt eind oktober een nieuwe lijn van het merk Esprit gepresenteerd: De.corp met hoogmodische dameskleding.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN