• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Esprit lanceert 'urban casual'-lijn de.corp

Esprit lanceert 'urban casual'-lijn de.corp

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Esprit heeft deze week een nieuwe kledinglijn gelanceerd. De.corp is een casual lijn bestemd voor jonge vrouwen. De nieuwe lijn is de strategische opvolger van het meer sportieve Edc dat een verzelfstandiging ondergaat.

Vorige maand heeft Esprit aangekondigd dat de Edc by Esprit lijn op eigen benen gaat staan. Er wordt een nieuw kantoor voor gebouwd, naast het huidige hoofdkantoor in Ratingen, de merknaam wordt verkort tot Edc en er komen eigen winkels. De ruimte van Edc in de Esprit winkels zal vanaf komend voorjaar worden gevuld door het nieuwe de.corp. De naam is afgeleid van het oorspronkelijke Esprit de Corp.

De.corp werd woensdag met veel aplomb gepresenteerd op het hoofdkantoor in Duitsland. Naast een catwalkpresentatie werd ook het nieuwe shop-in-shop concept getoond. De nieuwe lijn, die als ondertitel 'Esprit urban casual' heeft meegekregen, wil onder meer concurreren met hippe jeansmerken als G-star, Diesel en Replay. "Onze jeans zijn modieus maar minder uitgesproken dan die van andere merken," zei directeur Thomas Grote tijdens de persconferentie. "En natuurlijk zijn de onze lager geprijsd." Inderdaad liet de.corp een serie zien met goede vertalingen van opvallende jeanstrends. Zo was er een skinny jeans, een klassiek model met rechte pijp, een baggy model en één met een extra hoge taille. Naast jeans biedt de.corp een volledig aanbod met los vallende tops, aansluitende broeken, shirts, rechte jurkjes en rokken.

Esprit maakt sinds een jaar of acht voor de verschillende lijnen 12 collecties per jaar. Voor de.corp wordt dezelfde frequentie gehanteerd. Iedere collectie bestaat uit ongeveer 60 à 80 stijlen. In verschillende kleuren komt dat op een aanbod van gemiddeld zo'n 240 nieuwe items per maand. Er zijn geen plannen om voor de nieuwe lijn aparte winkels te openen. Grote: "De.corp moet toegevoegde waarde bieden in de bestaande Esprit flagship stores." Een mannencollectie van de.corp behoort in de toekomst wel tot de mogelijkheden.

Voor Edc staat wel een forse retailexpansie op het programma. Het bedrijf wil de komende paar jaar zo'n 150 eigen Edc-winkels openen op A-locaties in de grote steden en nog zo'n 300 franchise filialen.

Edc
Esprit