Het jaar 2007 was een goed jaar voor modebedrijf Esprit Holdings Limited. In de tweede helft van het jaar groeide de omzet met 27 procent tot HK$ 18.5 miljard (ongeveer 1,5 miljard euro). De eerste helft van het jaar bereikte Esprit een omzetgroei van 26,9 procent.

Ook de nettowinst steeg, met 37 procent naar HK$3,3 miljard (270 miljoen euro). De eerste helft van het jaar steeg de nettowinst met 39 procent naar HK$5,2 miljard (45 miljoen euro). De winststijging valt volgens Esprit vooral toe te schrijven aan verbeteringen in bedrijfsprocessen en belastinghervormingen in Duitsland.

De omzetstijging was mede te danken aan uitbreiding van het aantal verkooppunten, zegt directeur Thomas Grote in een persbericht: ”De groei van de omzet is niet alleen te danken aan een groei van 7.9 procent van de verkoop door de eigen detailhandel, maar ook aan de strategische expansie van verkoopruimte op de kernmarkten en de potentiële markten.”

De hoogste omzetgroei vond plaats in Europa. De lijn Edc presteerde van alle lijnen het beste. Voor komend jaar ziet Grote meer mogelijkheden: ”Wij zien het potentiële verzwakken van de mondiale economie als een kans om marktaandeel te verwerven, in het bijzonder door uitbreiding van de detailhandel." Dit jaar wil het bedrijf meer dan 60 winkels openen, om over drie jaar uit te komen op een aantal van 400 extra winkels. Op dit moment heeft het bedrijf 650 winkels. Dit jaar viert Esprit zijn 40-jarig bestaan.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN