Emma Hill begint voor haarzelf met Hill & Friends

Ze stapte twee jaar geleden op bij Mulberry. Het boterde niet tussen Emma Hill en Bruno Guillon, toen CEO bij het Britse modehuis. Sinds haar vertrek was het stil rondom de ontwerpster, maar nu is duidelijk waar ze al die tijd aan werkte: haar eigen accessoirelijn, genaamd Hill & Friends.

Friends staat voor Georgia Fendley, ook een voormalige werknemer van Mulberry. Ze gaan hun label lanceren tijdens London Fashion Week in september, schrijft WWD. Hill & Friends zal dan de zomercollectie voor 2016 presenteren. Een deel van die collectie zal echter 'see-now-buy-now' zijn. De capsule collectie is al ingekocht door Net-a-porter.com en zal een dag na de presentatie beschikbaar zijn voor consumenten. Ook via Hillandfriends.com kunnen consumenten dan hun slag slaan.

Emma Hill begint voor haarzelf met Hill & Friends

Hill en Fendley hebben volgens WWD ook al plannen voor prêt-à-porter in de pijplijn. Naar verluidt is het duo op zoek naar twee winkels in New York en in Londen, voor het label.

Voormalig creatief directeur Mulberry Emma Hill lanceert eigen accessoiremerk

Hill trad in 2008 aan als creatief directeur van Mulberry. Daarvoor werkte zij voor Gap, Marc Jacobs en Chloé. Bij Mulberry werkte ze hard aan de uitbreiding van de prêt-à-portercollectie, schoenen-, sieraden- en accessoirelijnen. Haar tassen vernoemde ze naar beroemdheden als Lana Del Rey en Alexa Chung. Het werden meteen it-bags. Ook bracht ze meer vrouwelijkheid in de modellen, door het leer, de kleuren en de metalen details te verzachten.

Ze werkte onder voormalig CEO Godfrey Davis aan de snelle uitbreiding van Mulberry. Davis werd in maart 2012 opgevolgd door Bruno Guillon. Tussen de topman en de creatief directeur leek het niet echt te klikken en Hill stapte in het voorjaar van 2013 op. Guillon hield het niet veel langer vol. Hij gooide in maart 2014 de handdoek in de ring en Davis besloot de taken waar te nemen tot er een nieuwe CEO was gevonden.

In maart had Mulberry eindelijk vers bloed gevonden: Thierry Andretta. De nieuwe creatief directeur, Johnny Coca, begint volgende maand bij het Britse modehuis. Hij werkt tot die tijd bij het Franse modehuis Céline.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN