• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • El Corte Inglés heeft expansieplannen

El Corte Inglés heeft expansieplannen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Spaanse keten El Corte Inglés is van plan uit te breiden naar Portugal en Italië. Het hoopt op deze manier de teleurstellende resultaten op het thuisfront tegen te gaan. De groep – nog in particuliere handen - moet lijdzaam toezien hoe specialistische boetieks en grote winkelcentra het bestaan van de keten bedreigen. Toch blijft de groep toegewijd aan het huidige format

 

Tijdens de jaarvergadering die afgelopen weekend werd gehouden zei voorzitter Isidoro Alvarez dat de groep zou uitbreiden naar Portugal en dat onderhandelingen voor de opening van de eerste winkel in Rome bijna rond waren.

Het is voor het eerst dat de omzet van de Spaanse groep lager valt dan die van Inditex, de Spaanse eigenaar van de hard-groeiende keten Zara. De omzet steeg met 7 procent naar €14.6 miljoen, terwijl de nettowinst met maar 6 procent steeg naar €610 miljoen.

Alvarez hield echter vol dat, ondanks de moeilijkheden, het format van de winkel “de motor van de groei van onze groep” bleef. El Corte Inglés heeft onder andere ook een supermarktketen, een verzekeringsbedrijf, een opticien en drogisterijen.


El Corte Inglés