• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Eerste editie Frankfurt Fashion Week zal toch digitaal plaatsvinden

Eerste editie Frankfurt Fashion Week zal toch digitaal plaatsvinden

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Frankfurt Fashion Week zal deze zomer niet fysiek plaatsvinden. De debuut editie van het evenement zal wel op het oorspronkelijke tijdstip plaatsvinden van 5 tot en met 9 juli, zo onthult de organisatie achter het event, Messe Frankfurt en Premium Group.

Frankfurt Fashion Week zal dus volgens een digitaal concept, genaamd FFW Studio, plaatsvinden. De aanhoudende covid-19 situatie in Duitsland en de landelijke beslissingen van de Duitse regeringen waren belangrijke factoren bij het besluit. Naast ‘randvoorwaarden tijdens de pandemie’ was de ‘op partnerschap gebaseerde verantwoordelijkheid’ ten aanzien van alle belanghebbenden het doorslaggevende punt voor dit besluit. Door vast te houden aan de eerdere plannen zou het financiële risico van de fysieke organisatie van de Frankfurt Fashion Week worden afgewenteld op de schouders van exposanten, bezoekers en partners, aldus de verklaring.

In het nieuwe concept wil FFW Studio inspiratie bieden, maar vooral de thema’s duurzaamheid en digitalisering presenteren en op het hoogste niveau bespreken in passende formats. Oorspronkelijk zouden de beurzen Neonyt, Premium, Seek en the Ground ook onderdeel worden van de planning rondom Frankfurt Fashion Week, maar deze worden vanwege de pandemie uitgesteld tot januari 2022.

Frankfurt Fashion Week