Een London Fashion Week round-up

De Londense modeweek is tot een eind gekomen. FashionUnited maakt de balans op en noteerde een aantal trends en highlights.

Trends en terugkerende thema’s op Londen Fashion Week

Gender fluidity, het vervagen van de grenzen tussen geslachten, was opnieuw een terugkerend thema. Onder andere Versus Versace, Julien Macdonald en Margaret Howell toonden mannenmode op de damesmodeweek en ontwerpers als Robert Sanders van Central Saint Martins MA presenteerden androgyne looks op de catwalk. Ook werd mannenmode geshowd door vrouwelijke modellen en andersom.

Zoals we ook zagen op New York Fashion Week werd door ontwerpers ingezet op verscheidenheid middels onconventionele modellen. Simone Rocha stuurde bejaarde modellen met een leeftijd van zeventig plus de catwalk op, Julien Macdonald castte Winnie Harlow, een Canadees model met de chronische huidziekte vitiligo waarbij pigment ontbreekt.

A post shared by SIMONE ROCHA (@simonerocha_) on

De see now buy beweging ontbrak niet op de modeweek. Christopher Kane koos dit seizoen aan te haken op het concept waarbij de kledingstukken direct aan te schaffen zijn na de catwalkpresentatie. Topshop Unique en het Britse merk Burberry presenteerde voor het tweede seizoen een ‘kijken is kopen’ collectie.

Burberry brengt ode aan Henry Moore

CCO Christopher Bailey presenteerde de Burberry’s lente/zomer 2017 collectie, inclusief sculpturen van de Britse kunstenaar Henry Moore waarop de collectie werd geïnspireerd, in de Makers House. In de collectie zien we sculpturale kabel gebreide truien, gelaagd over witte katoenen blouses gecombineerd, ruches, kant en rijk gedecoreerde capes die doen denken aan Shakespeare kragen.

Een London Fashion Week round-upEen London Fashion Week round-upEen London Fashion Week round-upEen London Fashion Week round-up

Foto's 1&2: Burberry SS17. Credit: Burberry.com

Foto's 3 & 4: Burberry Makers House. Credit: UK contributor Danielle Wightman-Stone

Disney’s Fantasia op de catwalk bij Mary Katrantzou

Mary Katrantzou haalde inspiratie voor haar nieuwe collectie uit Fantasia, een Disney film uit de jaren 40. Zowel in de materiaalkeus als in decoraties was de magische touch terug te zien. Katrantzou koos voor fluweel, bont en brokaat. Pakken en semi-transparante avondjurken zijn uitgedost met prints van Disney-figuren zoals Tinkerbell. Ook zijn japonnen versierd met geborduurde bloemen en glinsterende steentjes die afkomstig lijken uit een toverstokje.

Een London Fashion Week round-upEen London Fashion Week round-up

Foto 1: Mary Kantrazou AW17. Credit: Catwalkpictures.com

Foto 2: Mary Kantrazou AW17. Credit: Daniel Leal-Olivas / AFP

Winter wonderland van Anya Hindmarch

Volgens onze UK correspondent gaat de titel mooiste decor deze editie naar Anya Hindmarch. De ontwerper die vaker uitpakt met catwalk-settings, presenteerde haar nieuwe collectie in architectonische versie van een besneeuwde bergtop. Modellen droegen kabelgebreide rompers onder lichtroze, oranje, gele of blauwe mantels of Noorse truien gecombineerd mini-pofbroekjes. Het aantal blote modellenbenen was opvallend evenals het gebruik van bont in mutsen, kragen van mantels, stola’s en slippers.

Een London Fashion Week round-up

Foto: Anya Hindmarch AW17. Credit: Catwalkpictures.com

Over London Fashion Week

Van 17 tot en met 21 februari was de Britse hoofdstad het toneel zijn van zo’n 51 catwalkshows en verschillende off schedule shows, presentaties en evenementen. London Fashion Week genereert zo’n 228 miljoen pond (278 miljoen euro) aan inkomsten per editie.

Meer weten? Lees het hele artikel: Wat verdient Londen aan London Fashion Week FW17?

Na New York Fashion Week en London Fashion Week wordt het stokje van de internationale damesmodeweken doorgegeven aan Milaan Fashion Week. Vanaf 22 februari tot en met 28 februari zijn alle ogen gericht op de Italiaanse stad voor de nieuwste trends op gebied van damesmode. Hekkensluiter is de Parijse modeweek, die plaatsvindt van 28 februari tot en met 8 maart.

Meer lezen over de internationale damesmodeweken? Lees dan: Nieuwigheden van New York Fashion Week

Homepagefoto: Burberry.com

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN