• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Een gelukkig 2017 volgens 10 Belgische modeprofessionals

Een gelukkig 2017 volgens 10 Belgische modeprofessionals

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Wat zijn de wensen en dromen van Belgische modeprofessionals voor 2017? Niet alleen veel succes en een goede gezondheid, zo blijkt. We lieten er 10 aan het woord.

A.F.Vandevorst bestaat in 2017 20 jaar. Hun SS17-collectie presenteerden An Vandevorst en Filip Arickx niet op de catwalk maar tijdens het Pukkelpop-festival

"Professioneel werken we aan een boek dat onze 20-jarige carrière documenteert en werken we de collabs uit die we in 2016 gestart zijn. Privé hopen we op meer tijd om culturele events bij te wonen, ons huis af te werken, te reizen of door te brengen met vrienden. De mode-industrie wensen we nieuwe iconen toe en dat er geen inspirerende figuren meer verdwijnen. Voor de wereld: stop het geweld! De grootste droom is dat we elke emotie steeds voor de volle 100 procent kunnen beleven.”

Beeld: Ronald Stoops

Couturier Edouard Vermeulen opende in 2016 in Amsterdam een 8ste winkel voor zijn modehuis Natan

“Ik hoop op een betere wereld door meer liefde en solidariteit. Mensen zijn vandaag teveel op zichzelf gericht. Voor de mode hoop ik dat het genieten ervan terugkeert, vandaag gaat het wat te snel. Mode geeft je je uitstraling, door goed gekleed te gaan, ga je je beter in je vel voelen, vrouwelijker, aantrekkelijker. We moeten mode terug belangrijk vinden. Mezelf wens ik dat ik vrede kan vinden met mezelf. Liefde en geluk beschermt je tegen angst en zorgt dat je positiever in het leven staat.”

Annelies Timmermans ontwerpt tijdloze handtassen in Italiaans kwaliteitsleer. Mooi, functioneel en Made in Italy maar ook betaalbaar

“Mijn wensen voor 2017... Voor de wereld: VREDE! Voor iedereen een warme, veilige thuis. Voor de mode: minder kwantiteit en meer kwaliteit. Voor mezelf: een ietsje meer vrije tijd met vrienden en gezin.”

Topmodel Cesar Casier lanceerde in 2016 zijn gelijknamige kledingmerk én een tweede kookboek

“Ik droom dat 2017 een beter jaar wordt dan 2016. Ik hoop dat de wereld meer vrede zal kunnen vinden, mijn vrienden en familie gelukkig en gezond zijn en dat er veel mooie herinneringen zullen worden gemaakt. Mezelf wens ik veel succes en veel jobs toe, dat mijn kledingcollectie nog uitbreidt en ik nog veel mag reizen en nieuwe mensen ontmoeten.”

Sonja Noël is de goede smaak achter de Brusselse designerboetiek Stijl

“Moge we met onze winkels en vitrines een boodschap van rust, vrede en schoonheid brengen in deze woelige tijden! Daarnaast hoop ik dat er geïnvesteerd blijft worden in het modetalent van morgen, dat zij steun krijgen is vandaag nog belangrijker.”

Mats Rombaut ontwerpt met z’n uniseks vegan schoenlabel Rombaut futuristisch schoeisel in vernieuwende materialen als boomschors en ananasleer en kreeg daarom in 2016 van PETA de titel 'Best Newcomer'

“Ik hoop dat mensen minder en beter gaan kopen. Dat we toleranter zijn tegenover anderen en openstaan voor nieuwe ervaringen. Daardoor zal er automatisch minder conflict en oorlog zijn. Ik hoop dat mode maar ook de maatschappij in het algemeen meer naar inhoud zal kijken en minder naar verpakking. Meer doen voor vrienden en voor mensen in nood. Fun beleven in kleine dingen en gedachten of acties die ons niet beter maken overslaan."

Murielle Scherre ontwerpt lingerie als La Fille D’O. In 2016 vond ze een kopie van een ontwerp bij H&M. In 2017 start ze de duurzame uniseks kledinglijn Homage

“Zie potentieel. Begrijp dat alleen de bloem zelf kan beslissen hoe en wanneer ze zal groeien. Wees geduldig. Vertrouw op je instinct. Onderschat jezelf niet. Omring jezelf met slimme, ervaren en moedige wezens. Stop met jezelf te omgeven met materiële dingen. Alles wat je nodig hebt, is de kans om ideeën om te zetten in realiteit en herinneringen op te bouwen.”

Beeld: La Fille d’O website

Meervoudig ‘Werkgever van het Jaar’ Wouter Torfs is CEO van de grote schoenketen Torfs

“Naast een goed gezondheid wens ik iedereen de passie toe om ervoor te gaan en vol te houden, een gezonde dosis geluk die je altijd kan gebruiken én de veerkracht om niet op te geven als het even tegenzit! Wat onze schoenen betreft willen we het marktaandeel nog vergroten, niet door meer winkels maar door de service en het aanbod te verbeteren.”

Nathalie Vleeschouwer is ontwerpster bij het gelijknamige label en haar lijn met zwangerschapsmode Fragile

“Je oogst wat je zaait, dus kunnen we maar beter zoveel mogelijk mooie dingen zaaien. Dan heb ik het niet alleen over mooie kleren maken, maar vooral ook gul te zijn met liefde en proberen lief te zijn voor elkaar. We mogen geen oogkleppen dragen voor al het slechte dat we zien gebeuren, in de wereld en in onze eigen nabije omgeving. Maar door lief te zijn voor je elkaar, kunnen we wel proberen de moeilijke dingen die we meemaken te verzachten. Geen oogkleppen betekent ook eerlijke mode: het zou fantastisch zijn als maatschappelijk verantwoord ondernemen een kenmerk werd van Belgische mode!”

Anne Zellien ontwerpt en maakt juwelen met sentimentele inslag

“Ik wens iedereen heel veel liefde, ruimte en begrip toe. En ik blijf hopen op een democratisch, verenigd Europa! Voor de mode hoop ik dat iedereen een eigen stijl vindt die bij zijn/haar identiteit past. Ontdek wie je echt bent en houd daaraan vast.”

Geschreven door: Katrien Huysentruyt

Homepage foto: Edouard Vermeulen. Credit: Natan

2017
A.F Vandevorst
Annelies Hermans
Edouard Vermeulen
Nathalie Vleeschouwer
Wouter Torfs