• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • E5 Mode lanceert eerste recyclebare homewearcollectie

E5 Mode lanceert eerste recyclebare homewearcollectie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

E5 Mode zet een nieuwe stap op het gebied van duurzaamheid. Het Belgische modemerk vormt haar Libelle homewear wintercollectie om tot een recyclebare collectie. De kleding is gemaakt van biologische materialen die GOTS- en Fairtrade gecertificeerd zijn, zo meldt het merk in een persbericht.

“De materialen zijn bijna allemaal GOTS- en Fairtrade-gecerticifeerd. Zo weten we dat ze op een ecologische en sociaal verantwoorde manier vervaardigd zijn,” aldus ontwerper van de collectie, Lien Bernaert. “We hebben bovendien geen knopen, ritsen of elastieken gebruikt om zo weinig mogelijk afval te produceren. We werken bijvoorbeeld met katoenen striklinten in de tailleband die, net als de stof, recyclebaar is.”

De vernieuwde kledinglijn bevat bijvoorbeeld een broek in velours, T-shirts in jersey en truien met een opgeruwde sweater-structuur. De kleuren zijn net als bij de vorige collectie zacht en sober; ecru, roze en een grijs melange. “We zijn ervan overtuigd dat het ecologische en recyclebare aspect perfect aansluit bij het gevoel van feel good, zen, tijdloosheid en puurheid dat we bij onze homewearcollectie willen nastreven,” aldus Bernaert in het persbericht.

E5 Mode heeft winkels in onder andere Zaventem, Mechelen, Sint-Niklaas en Oostende. De keten heeft ruim vijftig winkels verspreid over heel België. Het bedrijf is sinds maart lid van de Fair Wear Foundation.

Beeld: e5 mode

E5 Mode
Homewear
Recycle