• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dyanne brengt kledinglijn uit bij C&A

Dyanne brengt kledinglijn uit bij C&A

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na haar eigen lingerielijn brengt styliste Dyanne Beekman nu ook een kledinglijn op de markt. Het gaat om een verzameling onderling te combineren basics voor vrouwen. De eerste collectie is vanaf zaterdag te koop via shop-in-shops in alle filialen van C&A.

Een mooie collectie die voor alle Nederlandse vrouwen betaalbaar is. Dat was de droom die styliste Dyanne Beekman wilde verwezenlijken met haar lijn Dyanne Basics. Het resulteerde in twintig onderling te combineren basisitems. Daaronder zijn sweaters van cashmère, jurkjes van linnen, een tweedjasje en getailleerde overhemden die je niet hoeft te strijken. "Ik vind het belangrijk dat kleding van goede snit en kwaliteit is. Dat het een goede pasvorm heeft, de juiste accenten legt op een lichaam en dat het gemaakt is van mooi materiaal," aldus Beekman. "Tegelijkertijd wil ik ook dat de kleding voor iedereen betaalbaar is. Dat is wat ik met deze collectie geprobeerd heb te realiseren."

Ze kwam op het idee door haar lingerielijn, die ze uitbrengt bij lingerieketen Livera. De reacties die ze daarop kreeg, waren zo positief dat ze zich gesterkt voelde in het idee ook een kledinglijn uit te brengen.

"C&A was niet de eerste winkelketen waar ik aan dacht," zegt Beekman. "Maar nadat ik met ze om tafel had gezeten, bleek dat het gewoon de beste mogelijkheid was om mijn plannen uit te voeren. C&A heeft landelijke dekking en bedient vrouwen in alle leeftijdscategorieën. Daarnaast beschikken ze over goede productielocaties die niet alleen heel snel produceren, maar ook nog mens- en milieuvriendelijk. Dat had ik op een andere manier nooit voor elkaar kunnen krijgen."

C&A voelt zich op zijn beurt erg gevleid: "Het is voor ons een groot compliment dat hét modegeweten van Nederland haar collectie bij ons wil brengen." aldus Frans ten Berge, marketingdirecteur C&A Nederland. "We zien het als een bevestiging van het beleid dat wij de afgelopen jaren gevoerd hebben." Beekman ontwierp de collectie in samenwerking met haar team van Beekman Styling. De introductie in de winkels wordt ondersteund met een tv-commercial, abri's en de Dyanne stijlgids die wordt meegestuurd met diverse damesbladen.

Beekman
C&A