• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Duurzaamheid in de mode-industrie: 8 inspanningen in september 2021

Duurzaamheid in de mode-industrie: 8 inspanningen in september 2021

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Infinited Fiber Company

Maandelijks selecteert FashionUnited een aantal duurzaamheidsinspanningen uit de mode-industrie in binnen- en buitenland. Vandaag: acht nieuwtjes van september.

Furmark: IFF lanceert systeem voor certificering en traceerbaarheid bont

Begin september lanceerde de International Fur Federation (IFF) Furmark, een systeem voor certificering en traceerbaarheid van bont. Het systeem is opgericht zodat het standaarden op het gebied van milieu en diervriendelijkheid kan garanderen. Elk item dat Furmark krijgt, krijgt een unieke code waardoor alle informatie van het product te traceren is. Van het type bont, tot waar het vandaan komt, de producten, plaats van productie en het dierenwelzijn.

Beeld: Viae International Fur Federation/Furmark

Drop & Loop werkt samen met Wolkat

Kledinginzamelbedrijf Drop & Loop en textielverwerker Wolkat hebben de handen ineengeslagen. De twee hebben samen een volledig circulair programma voor textiel. De kleding die ingezameld wordt en niet meer geschikt is om nog een keer te dragen, wordt schoongemaakt, met de hand gesorteerd op materiaal en kleur en vervolgens gerecycled. Van dit materiaal worden garens gemaakt en uiteindelijk worden hier weer nieuwe producten van gemaakt.

Bever lanceert eigen duurzaamheidsmerk

Buitenwinkel Bever heeft een eigen duurzaamheidskenmerk opgezet samen met Retail Concepts in België en O&CC in het Verenigd Koninkrijk. Het keurmerk heet ‘Our Planet’ en wordt gegeven aan items die ‘duurzamer’ zijn. Een product hoeft niet volledig duurzaam te zijn om het keurmerk te ontvangen.

Eerste editie Circular Textile Days

Op 14 en 15 september vonden de eerste Circular Textile Days plaats. Circular Textile Days is een nieuwe beurs die diverse spelers uit de duurzame en circulaire modebranche samenbrengt.

Duurzaam sneakermerk Qurc opent eigen winkel

Sneakermerk Qurc opent een eerste eigen winkel. De stap naar retail is het volgende hoofdstuk in het verhaal van het merk dat hiermee duurzame mode toegankelijker wil maken.

Lancering duurzaam lifestyleplatform Fairbee

September zag de komst van een nieuw duurzaam lifestyleplatform, genaamd Fairbee. Het doel van het platform is het koopgedrag van consumenten verduurzamen, door het aanbod in zijn geheel duurzaam te maken en daardoor het makkelijker te maken voor consumenten om een betere keuze te maken.

Screenshot Fairbee

Duurzaam sourcing platform Sourceful ontvangt investering van 12,2 miljoen dollar

Britse start-up Sourceful heeft een investering ontvangen van 12,2 miljoen dollar, omgerekend 10,5 miljoen euro. Sourceful is een datagedreven platform dat bedrijven helpt de milieu-impact van hun productieketen te minimaliseren.

Infinited Fiber Company ontvangt investering van Zalando

Na een investering van Zalando en Bestseller in juli, krijgt Infinited Fiber Company nu ook hulp van Zalando. Het innovatieve textielbedrijf en bedenker van Infinna, zal de investering gebruiken om een nieuwe fabriek in Finland op te zetten. Daarnaast krijgt Zalando door de deal met Infinited Fiber Company toegang tot het gebruik van Infinna voor private labels van Zalando. Andersom zal Zalando grondstoffen leveren voor Infinna.

Duurzaamheid
Duurzaamheids inspanningen