Duurzaam schoenenlabel Veja lanceert capsule collectie met Oliver Jeffers

Het Frans/Braziliaanse label Veja, dat ‘kijken’ betekent in het Portugees, heeft aangekondigd in september een capsule collectie met auteur en illustrator Oliver Jeffers te lanceren. De duurzame collectie met heren-, dames- en kinderschoenen met speelse print zal wereldwijd te koop zijn via de website van het merk en in geselecteerde winkels. De retailprijs is nog niet bekend.

De Veja X Oliver Jeffers-samenwerking gaat volgens het persbericht over de ontmoeting van twee werelden zoals dat ook wordt besproken in Jeffers jeugdboek ‘Here we are: notes for living on planet earth’. De illustrator schreef het boek direct na de geboorte van zijn eerste kind en is een ‘slimme gids’ voor iedereen die ‘aankomt op onze gedeelde planeet’.

In Jeffers boek worden de thema’s natuur, tolerantie, respect, vreugde en mensheid besproken. Thema’s die aansluiten bij het schoenenmerk Veja dat transparant handelt en een positieve bijdrage aan de modeketen wil leveren door zijn schoenen van Fair Trade katoen en wild rubber, een natuurproduct uit de Amazone, te maken.

Beeld: Veja x Oliver Jeffers

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN