• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Duurzaam merk Honest By sluit online deuren

Duurzaam merk Honest By sluit online deuren

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Duurzaam modemerk Honest By gaat offline, zo deelt het merk mee in een persbericht. Op 15 oktober sluiten de online deuren. Het bedrijf zal in 2019 nog steeds actief zijn, aldus het bericht. Het merk opende in 2016 de eerste flagshipstore in Antwerpen.

Honest By heeft het doel om de mode industrie transparanter te worden. Het merk was dan ook 100 procent transparant. “Het bieden van 100 procent transparantie aan de klant is niet langer een utopie, het is nu een realiteit voor meerdere bedrijven en een doel voor vele anderen,” aldus het bericht van oprichter Bruno Pieters. “Terwijl ik mij klaar maak om afscheid te nemen van de mode industrie en een nieuw hoofdstuk te starten in mijn leven, ben ik zekerder dan ooit dat de mode industrie de juiste kant op gaat.”

Honest By is een ethisch en ecologisch verantwoord modemerk. Op de website van het merk is een lijst met prijzen te zien van de verschillende onderdelen van de kledingstukken. Een deel van de opbrengst van de verkoop wordt ook aan goede doelen gedoneerd. Het merk werd in 2012 opgericht door Bruno Pieters. Pieters had al eerder een eigen modelabel en werkte als artistiek directeur bij Hugo Boss. Het persbericht vermeld dat Pieters actief zal blijven als consultant.

FashionUnited heeft contact opgenomen met Honest By voor meer informatie.

Honest By