• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dolce & Gabbana doet bont in de ban

Dolce & Gabbana doet bont in de ban

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Beeld: Dolce & Gabbana FW22 op Milan Fashion Week Men's. Credits: Miguel MEDINA / AFP

Het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana heeft maandag aangekondigd dit jaar te stoppen met het gebruik van bont. Het bedrijf meldt over te stappen op diervriendelijkere alternatieven.

"Dolce & Gabbana werkt aan een duurzamere toekomst waarin het gebruik van bont niet aan de orde kan zijn. Het hele modesysteem heeft een belangrijke sociale verantwoordelijkheid die moet worden bevorderd en aangemoedigd: we zullen innovatieve materialen in onze collecties integreren en milieuvriendelijke productieprocessen ontwikkelen, terwijl we tegelijkertijd de banen van ambachtslieden en de knowhow die anders dreigt te vervagen, in stand houden," stelt Fedele Usai, perswoordvoerder van Dolce&Gabbana (Group) in het persbericht.

Het nieuwe beleid van Dolce & Gabbana wordt gesteund door de Humane Society of the United States en Humane Society International, in overeenstemming met de richtlijnen van de Fur Free Alliance, aldus het Italiaanse modehuis.

In een reactie laat dierenorganisatie Peta weten de beslissing toe te juichen. De organisatie meldt in een persbericht dat het meer dan twee decennia druk uitoefende op het modebedrijf om te stoppen met bont.

Grote merken stoppen met het gebruik van dierenbont

De lijst met modehuizen en -merken die geen bont meer gebruiken wordt steeds langer.

Vorige week was het nog modemerk Moncler die aankondigde bontvrij te worden. De herfst/winter 2023 collectie zal de laatste collectie zijn waarin nog bont wordt gebruikt. Modegroep Kering, moederbedrijf van onder andere Balenciaga, Bottega Veneta, Alexander McQueen, Brioni en Saint Laurent, liet in september jl. weten geheel te stoppen met het gebruik van bont.

Lees ook:
Bont
Dolce & Gabbana