• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit zijn de winnaars van de Fashion Makes Sense Award

Dit zijn de winnaars van de Fashion Makes Sense Award

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De winnaar van de eerste Fashion Makes Sense Award is bekendgemaakt. De Litouwse Birutė Mažeikaitė van het modelabel Mukashi Mukashiwon won donerdagavond een bedrag van 2500 euro en liet daarmee negen andere finalisten achter zich. Designstudio Strikks won de juryprijs van 500 euro.

De prijs werd gisteravond in een besloten ceremonie in het Forza Fashion House uitgereikt door Daan Prevoo, gedeputeerde van Provincie Limburg. De jury bestond uit Carry Somers (oprichter Fashion Revolution), Willa Stoutenbeek (W.Green), Jasmien Wynants (Flanders DC/Close the loop) en ontwerpster Elsien Gringhuis. Na de uitreiking vond er een fashion talk plaats over het onderwerp duurzaamheid in de mode.

De Fashion Makes Sense Award is een stimuleringsprijs voor jonge en verantwoorde ontwerpers met innovatieve en duurzame ideeën, in het leven geroepen door Fashionclash Festival in samenwerking met de Provincie Limburg. De prijs is bedoeld om talent te stimuleren na te denken over duurzaamheid en ondersteuning te bieden in het ontwikkelen van een verantwoorde collectie.

De ontwerpen van alle tien de finalisten zijn tot en met 14 oktober tijdens de FMSA Expositie in het Forza Fashion House Maastricht te zien. De toegang is gratis.

foto credit: Fashionclash

Fashion Makes Sense Award
FashionClash Festival