Dit zijn de genomineerden voor de Belgian Fashion Awards 2019

De Belgian Fashion Awards 2019 komen er weer aan. Dit jaar vindt de derde editie plaats op 21 november. Bij een awarduitreiking horen natuurlijk ook genomineerden en die zijn vandaag bekend gemaakt. In totaal worden er zeven prijzen uitgereikt.

De awards worden georganiseerd door Knack, Le Vif Weekend, Flanders DC, MAD - Home of Creators en Wallonie-Bruxelles Design Mode. Voor de eerste keer is er een internationale jury aangesteld om de winnaars te bepalen. “Deze derde editie van Belgian Fashion Awards in Antwerpen geeft weer een bijzondere blik op Belgisch ondernemerschap op topniveau. Ondernemen in de modesector is vandaag een nog grotere uitdaging dan ooit tevoren, zowel voor starters als voor gevestigde waarden, alsook voor de talrijke professionals die deze sector telt,” aldus Elke Timmerman van MAD in het persbericht.

Olivier Theyskens, Carine Gilson, Christian Wijnants, Essentiel en Façon Jacmin onder genomineerden Belgian Fashion Awards 2019

Voor ‘Designer of the Year’ zijn Carine Gilson, Caroline Bosman, Christian Wijnants, Olivier Theyskens en Wouter & Hendrix genomineerd. In de categorie ‘Professional of the year’ dingen Benoît Béthume, Peter Philips, Pierre Debusschere, Tom van Dorpe en Uber and Kosher mee naar de titel. Kanshebbers voor de titel ‘Entrepreneur of the year’ zijn Bellerose, Essentiel, Florence Cools en Artur Tadevosian, Sofie D’Hoore en Chantal Spaas, en Valérie Berckmans. Bernadette, Indee, namacheko, Templa en Sara Levy strijden om de titel ‘Emerging talent of the year’. Arte, Bonjour Maurice, Façon Jacmin, Filles a Papa, Howlin, La Fille d’O, Léo, Natan, Mieke Dierckx en Snobe maken kans op de award voor ‘Fashion brand of the year’. Ook zal de jury prijs uitgereikt worden, maar hiervoor vinden nooit nominaties plaats. De jury beslist namelijk op basis van een groepsoverleg.

Last but not least is de uitreiking voor ‘Most promising graduate’. Daarvoor zijn de genomineerden: Quinten Mestdagh van Academy Antwerp, Bart Lapere van KASK Gent, Samuel Quertinmont van La Cambre, Maria Ossaba van SASK St Niklaas, Thurel Thonet van Helmo, Eve Delperdange van Francisco Ferrer en Dominique Rocour van Chateau Massart.

Beeld: Belgian Fashion Awards 2018

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN