• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit was de Gucci SS17 show tijdens Milan Fashion Week

Dit was de Gucci SS17 show tijdens Milan Fashion Week

Door Esmee Blaazer

loading...

Fashion

Voor Gucci's ready-to-wear collectie voor lente/zomer 2017 is creatief directeur Alessandro Michele trouw gebleven aan zijn ontwerpfilosofie.

Michele mixte stijlitems uit de LA club cultuur, de stromingen punk, gotiek en mode-items uit de jaren 70 en 80, tot zijn signature Geek-Chic stijl wat inmiddels synoniem is geworden aan de nieuwe 'Gucci look'.

Stijlvaste details, die hij ook in zijn vorige collecties voor het Italiaanse modehuis gebruikte, waren de luxe, tot in detail uitgewerkte materialen en het kalendiscopische kleurgebruik in de collectie. Ook stuurde hij modellen opnieuw met een grote hoeveelheid aan accessoires de catwalk op, waaronder Gucci's logo-riemen.

Illustrator Jayde Fish werkte mee aan bijzondere printss van dieren als de aap, slang, kat en bij, waarmee collectiestukken als een bomberjack, zijden blouse en rok werden gedecoreerd. Volgens de Financial Times vond Michele Fish via Instagram.

A photo posted by Jayde Fish (@mrsjaydefish) on

De ontwerpvisie die Michele bij Gucci heeft geïntroduceerd bij zijn aanstelling 21 maanden geleden als creatief directeur, heeft gezorgd voor een ware herbeleving van het merk. Het Italiaanse modehuis heeft onder zijn bewind een hele nieuwe generatie klanten aangetrokken.

In het eerste halfjaar van 2016 wist Gucci bijna 4 miljard euro om te zetten, na een periode van een sterke dollar, een zwakke economische situatie in China en terroristische aanslagen in Europa. "Gucci’s creatieve momentum en ambitieuze strategie, die vorig jaar gelanceerd is, heeft tastbare resultaten opgeleverd: de omzetgroei versnelde in het tweede kwartaal; het recurrente bedrijfsresultaat steeg met 7 procent in de eerste helft,” zei de CEO van Kering toen.

De internationale ready-to-wear modeweken vinden plaats in de maand september, waarbij alle ogen gericht zijn op New York, London, Milaan en Parijs voor de nieuwste trends op het gebied van damesmode. Voor alle womenswear catwalk season reads, klikt u hier.

Foto's: Gucci lente/zomercollectie 2017. Credit: Catwalkpictures.com

Alessandro Michele
Gucci
WOMENSWEARCATWALKSEASON