• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit modenieuws kunt u verwachten in week 6 2023

Dit modenieuws kunt u verwachten in week 6 2023

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Illustration: Jackie Mallon

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 6. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 6 februari tot en met 12 februari.

Wederverkoop, upcycling en circulaire economie: vier merken delen hun ervaringen in het innovatieproces

Het is algemeen bekend dat verlenging van de levensduur van een kledingstuk wordt beschouwd als een van de meest doeltreffende manieren om de totale impact van de kledingindustrie te verminderen. En waarom? Ten eerste kan optimalisering van het gebruik van kleding helpen de productie en aankoop van nieuwe kleding te verminderen, en ten tweede kan het de groeiende hoeveelheid textielafval die elk jaar wordt geproduceerd, verminderen.

Finale van de Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge

Modebedrijf Tommy Hilfiger houdt al enkele jaren de Fashion Frontier Challenge. De finale van de vierde editie vindt deze week plaats. Het programma geeft aandacht aan achtergestelde ondernemers, waaronder black, indigenous, people of colour (Bipoc), mensen met een handicap en vrouwen. Onder de finalisten bevindt zich Nederland-Amerikaans bedrijf Tactus dat slimme kleding produceert dat muziek vertaalt in geluidstrillingen voor dove mensen. FashionUnited doet verslag van de finale.

Item van de week: De baret

Elke week licht FashionUnited een item uit in de serie ‘Item van de week’. Wat is het, waarom wil je het hebben en hoe style je het? Dit keer: de baret.

Dit wordt het modenieuws