• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit modenieuws kunt u verwachten in week 6 - 2022

Dit modenieuws kunt u verwachten in week 6 - 2022

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 6. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 7 tot en met 13 februari.

Item van de week: Het oversized shirt

Het oversized overhemd, een luchtig silhouet met een overvloed aan stylingmogelijkheden, is voor alle geslachten een onmisbare aanvulling op de garderobe geworden. Wat ooit een getailleerd stuk was dat meestal werd geassocieerd met formele kleding en pakken, is getransformeerd in een meer slouchy vorm voor degenen die op zoek zijn naar een casual versie van de stijl. Tegenwoordig is de stijl minder een status-wear stuk en meer een van de drijvende krachten achter genderloze kleding, geadopteerd door veel verschillende gebieden, van streetwear tot high-end designer.

Het textiel van morgen: Waarom de mode-industrie moet investeren in regeneratieve landbouw

Een baanbrekend rapport van de wereldwijde non-profitorganisatie Textile Exchange heeft aangetoond dat een overgang naar regeneratieve landbouw van fundamenteel belang is voor de gezondheid van de mode- en textielindustrie op lange termijn. Nu merken geconfronteerd worden met een toenemend risico van verstoringen in de vezelproductie door klimaateffecten en biodiversiteitsverlies, kan een regeneratieve landbouwbenadering een sleutelrol spelen in het helpen van boeren om veerkrachtigere systemen te ontwikkelen, wat enorme sociale en milieuvoordelen voor de industrie en daarbuiten met zich meebrengt.

Op de kalender

Stockholm Fashion Week - 7-9 februari

Aanstaande dinsdag vindt de Stockholm Fashion Week plaats. Kijk uit naar merken als Filippa K, Asket en meer.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Dit modenieuws kunt u verwachten