• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit modenieuws kunt u verwachten in week 40 2023

Dit modenieuws kunt u verwachten in week 40 2023

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Illustration: Jackie Mallon

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 40. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 2 tot en met 8 oktober.

Dutch Sustainable Fashion Week

Op donderdag begint de Dutch Sustainable Fashion Week. De week loopt van 5 oktober tot en met 12 oktober en heeft evenementen verspreid over geheel Nederland. Het doel is om duurzame(re) mode in de spotlight te zetten.

Leer als geüpcycled afval - Een discussie over leer en duurzaamheid

In veel steden is er nog een leerlooiersstraat, een leerlooierspad of een leerlooierssteeg. Maar het leerlooiersvak zelf is al lang verdwenen uit de meeste steden. En daarmee ook veel kennis over en begrip voor hoe leer wordt gemaakt. Maar deze kennis zou belangrijk zijn om het imagoprobleem waar leer en leren schoenen al jaren mee kampen, beter te kunnen begrijpen en om een evenwichtig duurzaamheidsdebat te kunnen voeren.

Een modemaand vol protesten: Een overzicht van alle ophef

Meer dan normaal werd er de afgelopen modemaand geprotesteerd. Over het algemeen is het niet ongewoon dat organisaties zoals bijvoorbeeld PETA te vinden zijn buiten een showlocatie, maar om de diverse protesten van allerlei organisaties beter te begrijpen zet FashionUnited ze op een rij én gaat in gesprek.

Item van de week: De windbreaker

Elke week licht FashionUnited een item uit in de serie ‘Item van de week’. Wat is het, waarom wil je het hebben en hoe style je het? Dit keer: de winbdbreaker

Ook op de kalender deze week:

Vrijdag 6 oktober

Opening Café Georgette van Josh V. Amsterdam, op uitnodiging.

Lancering documentaire ‘High Hopes’. Amsterdam, op uitnodiging.

Zaterdag 7 oktober

Opening van tentoonstelling ‘De Magie van cuir bouilli’ in het Schoenenkwartier. Locatie: Waalwijk.

Dit wordt het modenieuws