• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit modenieuws kunt u verwachten in week 39 2023

Dit modenieuws kunt u verwachten in week 39 2023

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Illustration: Jackie Mallon

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 39. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 25 september tot en met 1 oktober.

In gesprek met de CEO van Marimekko

Als je Marimekko kent, dan ben je waarschijnlijk al bekend met de gedurfde grafische klaproosprint van het merk, toepasselijk getiteld Unikko - het woord voor 'klaproos' in het Fins. De print werd oorspronkelijk ontworpen door de ontwerpster van het merk, Maija Isola, en is nu synoniem aan de designtaal van Marimekko en wereldwijd herkenbaar. De viering van de 60e verjaardag van de iconische print volgend jaar was al van start gegaan tijdens de meest recente Copenhagen Fashion Week, waar het label zijn traditie van modeshows voor iedereen voortzette. Hier was de Unikko-print van top tot teen te zien op co-ord sets, zomerjurken en palazzo-broeken, vaak flink opgeschaald in levendige tinten roze, groen en blauw

Van overconsumptie naar duurzaamheid: de nieuwe wegen naar succes voor modemerken

Hoe word je een succesvol modemerk als je geboren bent in een wereld van overconsumptie? En wat betekent het vandaag de dag om een "mooi modemerk" te zijn? Ontdek het met Françoise Clément, een consultant gespecialiseerd in mode en detailhandel en voormalig hoofd textiel voor de Carrefour Group in Frankrijk en daarbuiten.

De highlights van Milan Fashion Week

Milan Fashion Week heeft zoals altijd een druk schema met de nodige hoogtepunten. Niet alleen stond deze editie het debuut van Peter Hawkings voor Tom Ford op het programma, het betekende ook de eerste keer een Moschino-show zonder Jeremy Scott in tien jaar tijd. FashionUnited zet de hoogtepunten voor u op een rij..

Item van de week: De geprinte broek

Elke week licht FashionUnited een item uit in de serie ‘Item van de week’. Wat is het, waarom wil je het hebben en hoe style je het? Dit keer: de geprinte broek

Ook op de kalender deze week:

Woensdag 27 september

H&M presenteert resultaten van de laatste drie financiële kwartalen.

Donderdag 28 september

Talk: A conversation about fashion and performing arts. Locatie: De Brakke Grond in Amsterdam. Toegang: Gratis, maar registratie is nodig.

Nike presenteert Q1-resultaten.

Dit wordt het modenieuws