• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit modenieuws kunt u verwachten in week 38 2023

Dit modenieuws kunt u verwachten in week 38 2023

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Illustration: Jackie Mallon

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 38. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 18 september tot en met 24 september.

België krijgt een nieuw modelabel en opleidingsatelier: REantwerp

Oprichter Tim van Steenbergen, Benoît Bethume en Ruth Goossens willen met REantwerp een nieuw verhaal schrijven. Het merk én opleidingsatelier staat voor een trager tempo, een duurzamer product, lokale verankering, sociale verbinding en meer aandacht voor ambacht en de makers.

Bakermat brengt tactiele allure terug naar Antwerpen

Een fusie tussen een textielwinkel, een virtueel stoffen archief en een materiaalagentschap: Zo omschrijft Bakermat zichzelf. Deze week opent de locatie, opgericht door Cedric Jacquemyn en Quinten Schaap in Antwerpen

Een buitengewone modecarrière: Jessica Couch - Fashion tech consultant, oprichter en ondernemer

De mode-industrie is meer dan alleen banen in ontwerpen of styling. Net als elke andere sector is mode een business, dus er is een plek en een baan voor iedereen. Dat geldt ook voor iemand die van wiskunde houdt, iemand die alleen van winkelen houdt of iemand die zakelijk ingesteld is. Het woord "iedereen" verwijst niet alleen naar mensen met verschillende interesses of functietitels, maar ook naar mensen van een ander ras of geslacht. We hebben besloten om te benadrukken hoe divers de mode-industrie is, zou kunnen zijn en zou moeten zijn met een reeks verhalen over zwarte professionals met een niet zo doorsnee modecarrière.

Item van de week: De singlet

Elke week licht FashionUnited een item uit in de serie ‘Item van de week’. Wat is het, waarom wil je het hebben en hoe style je het? Dit keer: de singlet.

Ook op de kalender deze week:

Donderdag 21 september

Pop Trading Company lanceert hun nieuwe collectie. Amsterdam, op uitnodiging.

Evenement Atelier Munro x Unseen. Amsterdam, op uitnodiging.

Kick-off NewTexeco, researchcommunity New Textile Ecosystems van ArtEZ University of the Arts, Hogeschool van Amsterdam, Saxion en een groot aantal bedrijvenpartners. Artez, Arnhem, toegankelijke voor iedereen.

Lancering merk en opleidingsatelier REantwerp Antwerpen, op uitnodiging.

Talk met Tessa Borrenberghs in Modemuseum Hasselt. Hasselt, tickets zijn verplicht.

Vrijdag 22 september

Opening van Bakermat. Antwerpen, op uitnodiging.

Zaterdag 23 en zondag 24 september

Ambacht in beeld festival. Amsterdam, op registratie.

Dit wordt het modenieuws