• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit modenieuws kunt u verwachten in week 26 - 2020

Dit modenieuws kunt u verwachten in week 26 - 2020

Door FashionUnited

loading...

Fashion

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 26. Dit staat op de redactie agenda van maandag 22 juni tot en met zondag 28 juni 2020.

Op de kalender

Maandag 22 juni - E5 mode nieuws?

Belgische keten E5 Mode heeft een reddingsplan opgezet. Maandag stemmen de schuldeisers over het plan, zo meldde de Tijd. In april vroeg E5 Mode bescherming van crediteuren aan.

Als de helft van de schuldeisers maandag instemt met het plan, dan kan de wco-procedure worden stopgezet, aldus de Tijd. WCO staat voor ‘wet op de continuïteit’, anderzijds bekend als gerechtelijke reorganisatie of zelfs concordaat. Wanneer deze procedure wordt stopgezet kan het bedrijf weer verder.

Het plan is gestoeld op schuldherschikking. Eigenaar Frederic Helderweirt vraagt de schuldeisers om de schulden kwijt te schelden of de terugbetaling over een grotere periode van tijd te spreiden. Helderweirt meldt tegen de Tijd dat het onmiddellijke voortbestaan van E5 Mode niet langer in het gedrang is door het plan.

Van Animal Crossing tot e-sports: dit is hoe mode en de gamewereld elkaar ontmoeten

Het is traditioneel een van de grootste uitdagingen voor modemerken: relevant blijven in een snel veranderende industrie door consumenten steeds op nieuwe en innovatieve manieren te betrekken. Hoewel de samenkomst van gamen en de modeindustrie geenszins nieuw is, is de relatie tussen beide industrieën onmiskenbaar gegroeid in recente jaren. Van fast fashion giganten tot luxehuizen: iedereen wil een stukje van de digitale taart. Lees het van de week op FashionUnited.be

Maandag 22 juni: VIL webinar Cilotex (Circulaire Logistiek voor de Textielindustrie)

14.00 - 16.00 uur

De kledingindustrie is de tweede grootste vervuiler ter wereld. Bovendien belandt maar liefst 80 procent van het textiel op de afvalberg. Met het project Cilotex heeft VIL de logistieke mogelijkheden onderzocht om de circulaire economie voor de textielsector te stimuleren.

Woensdag 24 juni: Trendstop

Het onderwerp: De evolutie van de luxe winkelervaring

Donderdag 25 juli: Nike Q4

Dit modenieuws kunt u verwachten