Textielgroep Zeeman is op zoek naar een nieuwe directeur. Paul Schouwenaar, die nu aan het roer staat van Zeeman TextielSupers, wil zich meer gaan toeleggen op investeringen in onder meer vastgoed. Schouwenaar blijft nog totdat zijn opvolger is ingewerkt. Hij was acht jaar in dienst.

Schouwenaar kwam in beeld toen hij 1999 de oprichter en grootaandeelhouder Jan Zeeman opvolgde als directeur. Onder zijn leiding onderging het bedrijf een cultuuromslag. Zo begon het ooit zo naar binnen gerichte bedrijf bijvoorbeeld te communiceren met de pers en kwamen er tv-commercials. Het bedrijf breidde fors uit, onder meer dankzij de overname van de Duitse textielsupermarkt Urban Textil.

Zijn inspanningen bleven niet onopgemerkt. In 2003 werd hij verkozen tot 'Entrepreneur of the Year'. Volgens de jury van de prijs - die een initiatief is van Ernst & Young, Nijenrode, het Ministerie van Economische Zaken en VNO-NCW - getuigde de uitbreiding van de Zeeman Groep tijdens een economische recessie van een onderscheidende visie en strategie. 'De sterke focus die Schouwenaar met Zeeman op één marktsegment heeft en de manier waarop hij alle processen in de organisatie daarop heeft afgestemd, getuigen van lef en visie', aldus het juryrapport.

Inmiddels omvat Zeeman TextielSupers ruim 950 winkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. De onderneming heeft meer dan 6.000 medewerkers. Volgend jaar bestaat het bedrijf veertig jaar.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN