• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Diesel strikt Y/Projects Glenn Martens voor Red Tag Project

Diesel strikt Y/Projects Glenn Martens voor Red Tag Project

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Diesel heeft de tweede editie van het Red Tag Project gepresenteerd tijdens de mannenmodeweek in Milaan. Voor deze editie ging het jeanslabel een samenwerking aan met ontwerper Glenn Martens van Y/Project. Dit maakt Diesel wereldkundig middels een persbericht.

Martens is bekend geworden om zijn ‘formal-meets-street’ esthetiek bij Y/Project, en heeft diezelfde visie toegepast voor de samenwerking met Diesel. "De collectie is gebaseerd op slogans van Diesel. Met name ‘Go With The Flaw’ vond ik sterk en herkenbaar en daarom een goed startpunt voor de collectie,” zegt Martens in het persbericht. "Ik wilde een collectie die vol zat met gebreken en die je op je eigen manier kunt bewerken. De stukken zijn geïnspireerd op basisstukken uit de garderobe, maar voorzien van bewuste fouten, zoals de zoom of tailleband van een jas die zeven maten smaller is dan het daadwerkelijke kledingstuk. De collectie is zowel maat- als genderloos.”

"Glenn heeft een Belgische opleiding genoten, hij heeft die typische praktische maar toch surrealistische, Margiela-achtige stijl. Hij is jong en modern en weet wereldwijd, goed opgeleide consumenten aan te spreken,” zegt Renzo Rosso, oprichter van Diesel over de samenwerking met Martens.

Het Red Tag Project van Glenn Martens werd gepresenteerd op een gerasterde trap in het Fabbrica del Vapore in Milaan. De installatie bevatte zes modellen per laag, in vier oplopende rijen, waardoor ieder model goed zichtbaar was.

Het lookbook voor de capsule collectie is gemaakt door de kunstenaar Hans Eijkelboom, wiens werk het best bekend is door zijn boek People of the Twenty-First Century. Het werk van Eijkelboom gaat over het verbinden van een diverse groep mensen met één belangrijk item, precies het doel van Martens’ capsule; verschillende mensen verbinden via de veelzijdigheid van een kledingstuk.

Diesels Red Tag Project is naar eigen zeggen in het leven geroepen om invloedrijke ontwerpers exclusieve collecties voor het label te laten ontwerpen. Eerder ontwierp Hood By Airs Shayne Oliver voor het 'project'.

Diesel
Glenn Martens
Red Tag Project
Scroll down to read more