• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Diesel en Savage x Fenty brengen ondermode naar de voorgrond

Diesel en Savage x Fenty brengen ondermode naar de voorgrond

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Campagnebeeld van Diesel x Savage x Fenty Credits: Met dank aan Diesel x Savage x Fenty

Diesel en Savage x Fenty kondigen hun eerste samenwerking aan met de lancering van een lingerie- en kledingcollectie. Glenn Martens, creatief directeur van het Italiaanse modehuis Diesel, en Rihanna, de visionaire kracht achter het Amerikaanse lingeriemerk Savage x Fenty, delen in een persbericht dat de samenwerking voortkomt uit 'een gedeelde waardering voor inclusiviteit en schaamteloze eigenliefde.'

Diesel x Savage x Fenty is de meest recente samenwerking uit een reeks modecollabs die laten zien dat ondergoed nu steeds meer een prominente rol in de spotlights opeist. Meer modemerken en lingerieontwerpers werken samen en omarmen deze visie dat ondergoed gezien mag worden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

De Diesel x Savage x Fenty-collectie bevat lingerie, ondergoed voor zowel mannen als vrouwen en nachtkleding. Credits: Met dank aan Diesel en Savage x Fenty

Lingerie treedt steeds vaker op de voorgrond

Lingeriemerken en kledingmerken werken steeds vaker samen. Zo werkte het Belgische modemerk Ester Manas voor een collectie tijdens Paris Fashion Week samen met lingeriemerk Chantelle X. Renaud Cambuzat, Global Chief Creative Officer van Chantelle X, zei hierover: "We delen een gemeenschappelijke visie op het gebied van inclusiviteit en creativiteit, door body positivity en gedurfde ontwerpen te omarmen."

Ester Manas SS25 Look 2 - Ester Manas ontwerpt voor lingeriemerk Chantelle X Credits: Launchmetrics/spotlight

Daarnaast wist ook de opkomende ontwerper Nensi Dojaka een prominent modemerk te vinden om mee samen te werken: Calvin Klein. Ondermode kwam naar de voorgrond tijdens de SS25-show op London Fashion Week van de ontwerper.

Lingerie mag gezien worden. Dit werd ook duidelijk tijdens de lingeriebeurs BodyFashion Days in het Cube Centre in Almere. Een medewerker van de Belgische lingeriegroep Van de Velde liet zien dat zwarte shapewear zichtbaar onder een blazer gedragen kan worden, zelfs op een zakelijk evenement. Van de Velde toonde met hun nieuwe SS25-collecties van de modemerken Marie Jo, Primadonna en Sarda dat ondermode ook in de toekomst op de voorgrond mag treden.

De stand van Primadonna, Sarda en Marie Jo tijdens BodyFashion Days dag 1 Credits: FashionUnited
Lees ook:

Bodyfashion
Diesel
Fenty
Lingerie
Marie Jo
PrimaDonna
Sarda
Savage x Fenty