Designersamenwerking H&M x Kenzo

H&M gaat in zee met Kenzo. Het Parijse modelabel dat bekend staat om zijn kleurrijke collecties en levendige prints, is de nieuwe gastontwerper.

In 2011 werden Carol Lim en Humberto Leon aangesteld als hoofdontwerpers van Kenzo. Het ontwerpduo gaf Kenzo, dat in 1970 werd opgericht door de Japanese designer Kenzo Takada, een moderne make-over, waardoor de populariteit voor het eerst sinds het pensioen van Takada in 1999 weer toenam. In 2012 waren de ‘Kenzo Tiger sweaters’ niet aan te slepen.

Lim en Leon leerden elkaar kennen op universiteit Berkeley in California. Beiden deden ze na hun studie ervaring op bij corporate bedrijven. Lim was management consultant en Leon werkte onder meer als design directeur bij Gap en later Burberry. In 2002 richtten ze het trendy retailconcept Opening Ceremony op.

De Kenzo x H&M collectie is vanaf 3 november verkrijgbaar bij 250 geselecteerde H&M-winkels wereldwijd en via de online shop van de Zweedse retailer. Items en verkoopprijzen zijn nog niet onthuld, maar deze video en beelden geven een sneak peek.

H&M heeft al veel samenwerkingen met grote modehuizen achter de rug, waaronder Alexander Wang, Marni, Isabel Marant, Versace en Lanvin.


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN