Denimproducent Candiani SpA heeft de ITMA Sustainable Innovation Award in ontvangst genomen. ITMA is een textiel en kleding technologie expositie die plaatsvindt in Barcelona. Candiani ontving de award voor de circulaire denim stof Candiani Re-Gen.

Fritz P. Mayer, voorzitter van ITMA-moederbedrijf Cematex in het persbericht: “We feliciteren Candiani en Lenzing met hun samenwerken. Cematex lanceerde de ITMA Sustainable Innovation Award in 2015 omdat we graag de industrie aanmoedigen om samen te werken en gebruik te maken van synergieën, naast het aanmoedigen van onderzoek en ontwikkeling. Uiteindelijk hebben we innovatie nodig om de industrie verder te brengen en bij te dragen aan een circulaire economie.”

De helft van de Candiani Re-Gen stof is gemaakt van Tencel x Refibra Lyocell gemaakt van pulp van katoen en gout en de andere vijftig procent bestaat uit gerecyclede Candiani vezels. Daarnaast is er op een duurzame manier geverfd waardoor minder water en chemicaliën is gebruikt bij het productieproces.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN