• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Denham maakt met Candiani Denim eerste biologisch afbreekbare stretch denim

Denham maakt met Candiani Denim eerste biologisch afbreekbare stretch denim

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Fashion

Candiani Denim en Denham hebben de handen ineengeslagen. De twee denim bedrijven hebben namelijk ‘s werelds eerste biologisch afbreekbare stretch denim onthuld. De garens zijn gemaakt met plantaardige materialen, zo melden de bedrijven tegen FashionUnited UK.

De nieuwe denim soort is gemaakt van biologisch katoen dat rond een natuurlijk rubberen centrum is gewikkeld. Hierdoor is de stretch stof plastic en microplastic-vrij. De denim is gemaakt met de gepatenteerde Coreva Stretch Technology van Candiani die is ontwikkeld door de vierde generatie, Alberto Candiani, van het denimbedrijf.

“In een wereld waar grondstoffen minder worden en vuilnisbelten vol liggen met weggegooide items, is het onze taak om te zoeken voor hernieuwbare materialen, naast biologisch afbreekbare en composteerbare materialen,” aldus Alberto Candiani in het statement. “We doen dit niet omdat er een vraag is, we doen dit omdat het het juiste ding is om te doen.”

Jason Denham, oprichter van Denham, meldt tegen FashionUnited UK: “Het is voor het eerst in de wereld dat zo’n product bestaat en dat is belangrijk. Ik ben erg blij met dit nieuwe product van Denham en Candiani omdat ik echt geloof dat dit de nieuwe standaard van de industrie wordt.” De Bio-stretch Selvedge Jeans zal onderdeel zijn van de ‘Life is Movement’ collectie van Denham.

Beelden: via Denham en Candiani

Candiani Denim
DENHAM
Scroll down to read more