• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Denham lanceert Jason Denham collectie

Denham lanceert Jason Denham collectie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Denham the Jeanmaker heeft een exclusieve Jason Denham gelanceerd. "Ter gelegenheid van het merk's tienjarig bestaan, hebben we onze favoriete heritage items - leren bombers, crombie jassen, kasjmier knitwear en uiteraard jeans - en geüpdatet met een Denham twist. Deze collectie reflecteert mijn passie voor mooi design en tijdloze stijl," aldus Jason Denham, oprichter en Chief Creative Officer bij Denham the Jeanmaker, in een persbericht.

De items hebben nieuwe details en zijn gemaakt van premium materialen. "Het is een meer volwassen collectie," zo vertelde Jason Denham tijdens het jubileumdiner. "Voor mij begint alles met jeans. Bij deze collectie zijn we ook begonnen met denim. We hebben gezocht naar een fabrikant in Engeland, voor Engelse heritage selvedge. Ik wilde een jeans maken Made in England, net zoals ik."

Voor mannen zijn er twee Selvedge stijlen (het slim-fit Razor model), vervaardigd uit duurzaam katoen afkomstig van de Hewitt Heritage Fabrics in England. Voor dames zijn er twee modellen' een comfort stretch Monroe (girlfriend fit) en power stretch black denim in model Spray (super skinny fit). De leren patches op de spijkerbroeken zijn handgemaakt in Italië van hoogwaardig Frans kalfsleer.

De Jason Denham collectie is verkrijgbaar bij Denham winkels wereldwijd en via de online shop. Prijzen variëren tussen 90 euro voor een T-shirt en 1200 euro voor een aviator jack.

De conceptstore van Denham the Jeanmaker op de hoek van de Prinsengracht, (op nr 531), is omgetoverd tot Jason Denham store. Ook kijkt het denimmerk op dit moment naar andere Jason Denham winkellocaties .

A post shared by DENHAM (@denhamthejeanmaker) on

Het Nederlandse jeanslabel Denham the Jeanmaker is opgericht in 2008 en is verkrijgbaar in 20 landen. Het denimmerk heeft winkels in Amsterdam, Antwerpen, Hamburg, Tokyo, Osaka en Sydney en is daarnaast verkrijgbaar via geselecteerde wholesale partners en de online shop.

In januari 2018 viert het label officieel zijn 10-jarig bestaan. In 2018 zal Denham events organiseren en samenwerkingen lanceren. In januari komt het boek 'a decade of Denham' uit. Het boek wordt officieel gelanceerd tijdens de Pitti Uomo in Florence. In februari worden speciale jeans met fabrikant Candiani uitgebracht. Wie een limited-edition jeans koopt, maakt kans op een trip naar de Milanese denimproducent. Ook heeft Denham Atelier Reservé ingeschakeld voor een capsulecollectie.

Bekijk hier >> de huidige Denham collectie

DENHAM
Denham the Jeanmaker
Jason Denham
Scroll down to read more