• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • De Kringwinkel Antwerpen heropent tweedehands pop-up The Empty Shop

De Kringwinkel Antwerpen heropent tweedehands pop-up The Empty Shop

Door Veerle Versteeg

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Van 14 tot en met 19 december opent tweedehands winkel The Empty Shop Antwerpen opnieuw zijn deuren, ditmaal in Antwerpen Nieuw Zuid. Dit meldt De Kringwinkel in een persbericht op zijn website. De Empty Shop Antwerpen is een initiatief van De Kringwinkel Antwerpen en de sociale vereniging Curieus.

Het concept van de Empty Shop, dat al in verschillende steden is uitgetest, is het vullen van een lege winkel met gedoneerde kleding van hoogwaardige kwaliteit. Tussen 14 en 19 december kunnen mensen zelf kleding binnenbrengen mits deze in goede staat is. Naast kleding doneren, kan men ook een bezoekje brengen aan The Empty Shop om kleding te kopen. Een gratis ophaaldienst zorgt ervoor dat geïnteresseerden zonder vervoer ook een kijkje kunnen nemen, zo is te lezen in het persbericht. Daarnaast kan men ook terecht in The Empty Shop voor verschillende activiteiten zoals lezingen, workshops en een ‘makersmarkt’.

Met de opbrengsten van de gedoneerde en verkochte kleding willen De Kringwinkel Antwerpen en Curieus vrouwelijke vluchtelingen een eerste werkervaring bieden op de Belgische arbeidsmarkt.

Beeld: Unsplash

Antwerpen
De kringwinkel
The empty shop
Tweedehands