• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • De kleur van het jaar 2019: Living Coral

De kleur van het jaar 2019: Living Coral

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion |IN BEELD

Kleureninstituut Pantone heeft de kleur Living Coral uitgeroepen tot kleur van het jaar 2019. "Levendig en toch zacht, Pantone 16-1546 Living Coral omarmt ons met warmte en biedt comfort en opgewektheid in onze voortdurend veranderende omgeving," zo luidt de omschrijving in het bericht op de website van het instituut.

Pantone 16-1546 Living Coral ‘kleur van het jaar 2019’ gespot op de catwalk

In september verscheen Living Coral al op Pantone’s shortlist modekleuren voor lente/zomer 2019, gebaseerd op het kleurgebruik in op New York Fashion Week gepresenteerde collecties. Volgens Pantone is Living Coral een ‘levendige en bezielende tint wiens gouden ondertoon zorgt voor een zachtere uitstraling’.

De koraaltint symboliseert volgens Pantone 'onze aangeboren behoefte aan optimisme en vreugdevolle bezigheden’ en ‘belichaamt ons verlangen naar speelse expressie'. Het instituut stelt: “In een reactie op de invloed van digitale technologie en sociale media die steeds meer worden ingebed in het dagelijks leven, zoeken we authentieke en meeslepende ervaringen die verbinding en intimiteit mogelijk maken.”

Pantone kiest de kleur van het jaar altijd in december, nadat er onderzoek is gedaan naar kleur-invloeden. Het bedrijf kijkt naar films, kunstcollecties, populaire reisbestemmingen en andere sociaal-economische omstandigheden. De kleur van het jaar 2018 was de paarstint Ultra Violet. In 2017 kreeg de frisse groentint Greenery de titel.

Foto’s: Alexander McQueen, Christian Siriano, Marc Jacobs, Roksanda,Temperley London en Elisabetta Franchi (2x) lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com.

16-1546 Living Coral
2019
coral
Gespot op de catwalk
kleur 2019
Kleur van het jaar
koraal
Living coral
modekleuren
Pantone
trendkleuren