• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • De hoogtepunten van Paris Fashion Week

De hoogtepunten van Paris Fashion Week

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De heilige graal van de modeweken, Paris Fashion Week, zit erop. FashionUnited presenteert de hoogtepunten van de Parijse modeweek, waaronder de shows van Louis Vuitton, Chanel, Dior, Balenciaga en Saint Laurent.

Louis Vuitton museum show in het Louvre

Modellen paraderen tussen de 18e eeuwse marmeren sculpturen van Cour Marly in het Louvre. In de nieuwe collectie van Louis Vuitton speelt creatief directeur Nicolas Ghesquière met contrasten en textuur. Zo wordt een stoer bikerjack met leren mouwen gecombineerd met een speels print rokje, een boho patchwork bont-top gedragen bij een zwarte gladde leren broek, en witte grof gebreide trui gedragen bij pantalon met glanzende autolak-finish. Ook mixt Ghesquière contrasterende printstoffen, zwart kant en bont tot lingerie-achtige avondjurken.

Foto’s: LOUIS VUITTON Women Collection Fall-Winter 2016/2017 © Louis Vuitton Malletier – All rights reserved

Chanel lanceert raket in Grand Palais

Chanel weet opnieuw hoge ogen te gooien met het decor. Het Grand Palais was dit keer omgetoverd tot ruimtevaartstation, waarbij een grote witte Chanel raket het middelpunt vormt. In de nieuwe najaarscollectie heeft Karl Lagerfeld futuristische en sixties mode gemixt. Opvallende items zijn de holografische shawls die doen denken aan isoleerdekens en kniehoge glitterlaarzen met lage blokhak en afgeronde lak-neus. Kledingstukken zijn versierd met astronauten- of planeten-dessins. In het deels getoupeerde haar van de modellen wordt een brede haarband gedragen.

Foto’s: Chanel FW17. Credit: Catwalkpictures

Balenciaga presenteert couture

Balenciaga’s ready-to-wear show start met outerwear . Het rechterpand van de mantels en jacks is vastgeknoopt op de linkerschouder voor een chique asymmetrische look, maar kunnen volgens Demna Gvasalia ook op de gewone manier worden gedragen. De creatief directeur lijkt ook inspiratie te hebben gehaald uit auto-onderdelen, we zien stijve kokerrokken met overslagpand die doet denken aan een automat en een kleine zilverkleurige clutch dat door zijn vorm verdacht veel weg heeft van een zijspiegel. Het meest verrassende element van de show is de rentree van Balenciaga couture op de catwalk. Gvasalia presenteert negen sculpturale en gelaagde avondjurken, gebaseerd op het werk van couturier Cristóbal Balenciaga. Bij een aantal van de jurken laat hij de Bazar Shopper, Balenciaga’s “boodschappentas”, matchen.

Foto’s: Balenciaga FW17. Credit: Catwalkpictures

Navy als het nieuwe zwart bij Dior

Navy als het nieuwe zwart was het uitgangspunt voor de collectie, zo vertelde creatief directeur Maria Grazia Chiuri aan AFP. In Dior’s herfst/winter 2017 collectie zien we blauw in vele verschijningen. Chiuri mixt sprookjesachtige romantiek en workwear. De belangrijkste accessoire is een zwart leren baret van hoedenmaker Stephen Jones.

Foto: Dior FW17. Credit: Catwalkpictures.com

Leer, fluweel en kristallen bij Saint Laurent

Anthony Vaccarello’s voorliefde voor blote benen en sexy gedrapeerde mini-jurken is ook in zijn tweede ready-to-wear collectie voor Saint Laurent terug te zien. Leren jurken met dramatische ruches vormen de openingsoutfits. Modellen dragen shearling jacks en met bont gevoerde leren handschoenen die tot de schouders reiken. Verder in de show maakt leer baan voor fluweel. We zien zwart fluwelen asymmetrische jurkjes met one-shoulder, ruches, splits en/of een bescheiden dosis glitter. En hoewel de collectie zich bijna geheel laat typeren als avondkleding, wordt de ultieme clubwear gevormd door de oogverblindende met strass beklede kledingstukken en bijpassende kristallen-laarzen. Zangeres Rihanna werd al gespot in laatstgenoemde.

Foto: Saint Laurent FW17. Credit: Catwalkpictures.com

Dries Van Noten gaf zijn honderdste show

A trip down memory lane. Voor de herfst/winter 2017 collectie blies Dries van Noten stoffen uit eerdere collecties nieuw leven in. Voor de jubileumshow waren ook oude bekenden, die eerder voor Van Noten hadden gelopen, gecast. Daardoor zagen we op de catwalk modellen van alle leeftijden. Christina de Coninck, het model dat de 100e show opende in een oranje jas en blauwe jeans, liep bijvoorbeeld mee in Van Noten’s eerste catwalkshow.

Foto’s: Dries van Noten AW17. Credit: Catwalkpictures.

En als bonus: H&M Studio SS17 See Now Buy Now

De jaarlijkse catwalkshow van H&M Studio vond op 1 maart plaats in Parijs. De SS17-collectie van H&M Studio was direct na de catwalkshow verkrijgbaar.

Foto: H&M

Over Paris Fashion Week

Van 28 februari tot en met 7 maart stond de Franse hoofdstad in het teken van de mode. Tijdens de Parijse modeweek werden 82 modeshows georganiseerd, evenals verschillende presentaties en andere mode-evenementen.

Hoewel Parijs wereldwijd als dé modestad van de wereld wordt gezien, genereert het lang niet de meeste omzet tijdens het mode-evenement. Als het gaat om de business van fashionweeks, scoort een aantal steden een stuk hoger.

Volgens FashionUnited’s berekeningen genereert Paris Fashion Week in 2017 in totaal 64,5 miljoen euro aan inkomsten per editie.

Meer weten? Lees het hele artikel: Wat verdient Parijs aan Paris Fashion Week FW17?

Paris Fashion Week
Womenswear