• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • De Grammy Awards 2019: Veel Thierry Mugler, weinig politiek, wel Michelle Obama

De Grammy Awards 2019: Veel Thierry Mugler, weinig politiek, wel Michelle Obama

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De 61ste editie van de Grammy’s, de grootste award-avond van de muziekindustrie, vond gisteravond plaats in Los Angeles. Waar vorig jaar de rode loper van het event nog zwart kleurde ter ondersteuning van de Time’s Up-beweging, waren de gasten dit jaar niet eensgezind wat hun kledingkeuze betreft. Opvallend was wel dat de vrouwen minder bloot gekleed gingen dan voorgaande jaren.

De award-avond, die bekendstaat om zijn controversiële rodeloperlooks en uitspraken van beroemdheden, was, op wat speeches na, weinig politiek. Grote afwezigen waren artiesten Beyoncé, Taylor Swift en Ariana Grande. Laatstgenoemde trok zich op het laatste moment terug vanwege een meningsverschil met de producer van het evenement. De namen die zich wel hadden aangemeld voor de gastenlijst, waaronder Lady Gaga en Cardi B, maakten, zoals van hen wordt verwacht, een opvallende entree.

Grammy Awards 2019: Cardi B, Janelle Monae en Miley Cyrus in Thierry Mugler

Cardi B, die met een Grammy voor beste rap album naar huis ging, kwam gekleed in Thierry Mugler (herfst 1995). Tijdens het in ontvangst nemen van haar Grammy en tijdens haar optreden droeg Cardi B eveneens ontwerpen van Thierry Mugler. De nu al veelbesproken rodeloperjurk was een interpretatie van Botticelli's De Geboorte van Venus. Zangeressen Janelle Monae en Miley Cyrus kozen eveneens voor een ontwerp van Mugler. Lady Gaga, die bekendstaat vanwege haar exorbitante outfitkeuzes, arriveerde in een ingetogen zilveren jurk van Hedi Slimane voor Celine.

Verschillende media, waaronder WWD, rapporteerden over het opvallende gebrek aan ‘blote jurken’. Jennifer Lopez, die in een laaguitgesneden Versace-jurk voor nogal wat opschudding zorgde tijdens de Grammy Awards in 2000, kwam dit jaar gekleed in een geklede mintgroene Ralph & Russo-halterjurk.

De Grammy’s: opvallend gastoptreden van Michelle Obama (in Sachin en Babi)

De grootste verrassing van de avond was het gastoptreden van voormalig presidentsvrouw Michelle Obama, die een toespraak hield over de kracht van muziek en de manier waarop muziek mensen verenigd. Obama droeg een broekpak ontworpen door het in New York gevestigde modelabel Sachin en Babi. Ontwerpers Sachin en Babi Ahluwalia ontwierpen het groene broekpak in opdracht van Obama’s stylist Meredith Koop.

Beeld Lady Gaga, Kylie Jenner, Jennifer Lopez en Kelsea Ballerini: Jon Kopaloff / Getty Images North America / AFP

Beeld Cardi B: Valerie Macon / AFP

61ste editie Grammy Awards
CARDI B
CELINE
Grammy Awards
Hedi Slimane
Lady GaGa
Michelle Obama
rode loper jurken
rodeloperlooks
Sachin en Babi
Sachin en Babi Ahluwalia
Thierry Mugler