• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Daily Paper, Ajax en Adidas slaan handen ineen voor derde tenue

Daily Paper, Ajax en Adidas slaan handen ineen voor derde tenue

Door Caitlyn Terra

loading...

Fashion

Gregory van der Wiel in het derde tenue. Beeld via Daily Paper

Adidas en Daily Paper hebben de handen ineen geslagen met voetbalclub Ajax. Het is het derde tenue van de voetbalclub en is een eerbetoon aan 'de gouden Amsterdamse voetbalgeneratie', aldus het persbericht.

Het voornamelijk 'gouden' shirt bevat tien prints van de Amsterdams tien meest toonaangevende straatvoetbalpleintjes. Deze pleintjes zijn de plek waar de aanvallende stijl waar Ajax bekend om staat zijn oorsprong vindt, aldus het persbericht. Over het shirt loopt een zwart met rode verticale streep en de logo's van de diverse merken zijn op het shirt te zien.

Het shirt wordt het tweede shirt voor Europese wedstrijden en kan eventueel ook gebruikt worden tijdens de eredivisie en het bekertoernooi. De retailvariant van het tenue bevat ook diverse details rondom de nek. Echter zal vanwege de regels binnen het voetbal deze variant niet door het voetbalteam zelf gedragen worden. De versie die het voetbalteam draagt zullen ook geen branding van Daily Paper bevatten.

De producten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar online bij Ajax, in de fan shops, op de website van Adidas en Daily paper, bij Daily Paper's flagshipstore in Amsterdam en bij geselecteerde retailers wereldwijd.

Adidas
Ajax
Daily Paper