• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • D-Unit nieuwe beurs Igedo

D-Unit nieuwe beurs Igedo

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Igedo Company komt dit seizoen in Düsseldorf met een nieuwe beurs voor jeans- en streetwear met de titel D-Unit. De organisatie heeft Mark McGuire ingehuurd om het concept verder te ontwikkelen. McGuire was de afgelopen vijf jaar verantwoordelijk voor de marketing van Bread&Butter, de succesvolle concurrerende beurs die tot vorig jaar in Berlijn werd georganiseerd. D-Unit wordt als vijfde zelfstandige beurs gepresenteerd naast CPD, HMD, Body Look en Global Fashion. De organisatie kon al wat namen noemen van merken die er zullen exposeren, waaronder Magic Woman, Kookai en Nolita.

"Met Mark McGuire hebben wij een ervaren topman binnengehaald voor ons project. Zijn creatieve en onconventionele ideeën zullen onze modebeurzen van de nodige 'schwung' voorzien," zei Igedo-directeur Frank Hartmann. Dat is precies waar het de beurzen in Düsseldorf volgens insiders aan ontbrak. Sinds de enorm succesvolle opkomst van Bread&Butter in Berlijn, kampte Düsseldorf met een saai en negatief imago. Twee jaar geleden ging Igedo de strijd aan en kwam met het nieuwe beursconcept in vier delen. Sinds vorig jaar zit de beurs in de lift. Nu Bread&Butter zich geheel naar Barcelona heeft verplaatst, ziet Igedo zijn kans schoon. Voor de organisatie is het wegkapen van de marketingdirecteur dan ook een belangrijke overwinning. Igedo-woordvoerder Thomas Kötter: "Mark maakt deel uit van de 'community'. Het is een insider in de branche en hij weet ook nog hoe beurzen werken. Hij is ideaal voor deze functie."

Hoewel McGuire een belangrijke schakel was in de succesformule van Bread&Butter, hij was onder meer verantwoordelijk voor de muziek en hij kent veel mensen in de scène, wordt het belang van zijn vertrek door insiders genuanceerd. "Hij is niet zo belangrijk voor Bread&Butter als Karl-Heinz Müller of een van de andere drie partners," zegt Silke Emig, verslaggeefster van het Duitse modevakblad TextilWirschaft. Volgens haar is de overstap van McGuire wel een grote verrassing. Het is echter de vraag of McGuire het 'insiders community'gevoel naar Düsseldorf kan overbrengen, omdat dit in feite gebonden is aan Berlijn.

IGEDO