• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Cross Colours is back on the map!

Cross Colours is back on the map!

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cross Colours, hip hop clothing with a hint of oldskool.

In 1989 heeft Carl Jones het merk Cross Colours opgericht om zijn sociale en politieke meningen te uiten. Cross Colours was het eerste hip hop label die muziek, maatschappij en mode in relatie bracht met elkaar. De oorsprong van Cross Colours is gemengd met interessante hedendaagse elementen en is ontworpen om een geschiedenis, cultuur en levenswijze uit te stralen.

De winter 2006 collectie is een hedendaagse hip hop collectie met veel geprinte artworks, speciale prints en kleurencombinaties. Het logo van Cross Colours is significant in de collectie en de slogan

“clothing without prejudice” is een belangrijke ingang in styling en visie.

In de collectie zijn diverse bijzondere thema's verwerkt, zoals het thema met Gezichten en Handen. Hierbij zien we verschillende antidiscriminatie uitdrukkingen die de oorsprong van het merk benadrukken. Dit sluit aan bij de historie van het merk; Carl Jones heeft tenslotte het merk opgericht om zijn politieke en sociale meningen te uiten.

Een grote diversiteit aan sweatshirts, pants en jasjes met klassieke ruiten is ontwikkeld. Deze zijn all-over geprint op warm-up suits en sweat jackets en zelfs geborduurd op hooded sweatshirts. De ruiten op polo shirts en zip jackets zijn vergroot en gestikt of geborduurd.

Cross Colours staat voor een levenswijze voor de hedendaagse volwassen hip hop consument. Zoals de slogan van de advertentie campagne zegt: 'we are back on the map'. Voor meer informatie: 030-6869000

Cross Colours
Hip Hop