Couturier Sheila de Vries nu ook interieurontwerper

Couturier Sheila de Vries mag een nieuwe titel aan haar prestigieuze cv toevoegen; de couturier richtte voor recreatiepark Droompark de Zanding in Otterlo (onderdeel van Droomparken) een recreatiewoning in naar haar signatuur. Op vrijdag 10 mei is de recreatiewoning geopend.

Sheila de Vries richtte volgens het persbericht al woningen in voor vrienden, maar het is de eerste keer dat de couturier in opdracht van een professionele organisatie een inrichting op zich neemt. De Vries haalde haar inspiratie voor de inrichting volgens het persbericht uit oude culturen zoals de Egyptenaren en de Chinese zijderoute. “Eigenlijk zie je in deze recreatiewoning hoe mijn eigen huis is ingericht. Je komt als het ware bij mij thuis”, aldus de Vries in het persbericht.

Kees Griesdoorn, algemeen directeur van Droomparken, verklaart in het bericht ‘bijzonder trots’ te zijn op de samenwerking. “Wij zijn ervan overtuigd dat haar [Sheila de Vries, red.] stijl veel gebruikers van luxe woningen op onze parken zal aanspreken,” aldus de de directeur.

Couturier Sheila de Vries nu ook interieurontwerper

Over Sheila de Vries

Sheila de Vries begon als leerling-ontwerper bij de Amsterdamse couturier Tonny Waagemans en opende in 1978 als zelfstandig couturier haar eerste winkel in de Amsterdam. Vanaf september 2011 brengt ze onder de naam Sheila & Gideon Collections naast damesmode ook herenmode met ontwerpen van haar zoon Gideon. Halverwege de jaren tachtig was ze succesvol met haar modeshows in de Verenigde Staten en had bekende klanten als Jane Fonda. Op de Amerikaanse televisie verzorgde ze vele jaren een liveprogramma over mode. In Nederland had ze jarenlang een mode-item in De 5 Uur Show van RTL4. Sinds 2003 ontwerpt ze de kleding van (voormalig) koningin Beatrix en maakte onder andere haar twee jurken voor de troonswisseling op 30 april 2013. Sheila de Vries is Ridder in de orde van Oranje-Nassau en ontving onder meer de award Dutch Designer of the Year 2012.

Couturier Sheila de Vries nu ook interieurontwerper

Beeld: Sheila de Vries voor Droomparken

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN