• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Comme des Garçons voor Speedo

Comme des Garçons voor Speedo

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Australische label Speedo heeft deze week revolutionaire zwemkleding voor de Olymische Spelen onthuld. Niet alleen qua snelheid maar ook op het vlak van de mode in de sport betekent dit nieuwe zwempak een primeur. Rei Kawabuko, van het Japanse modehuis Comme des Garçons, speelde een belangrijke rol bij het ontwerpen van het nieuwe pak. De opvallende print op de zijkant van het zwempak bevat het Japanse kokoro-teken, dat hart, ziel, geest betekent. De bekende kalligraaf Inoue Yu-ichi tekende voor het ontwerp hiervan.

De Lazer (LZR) Racer is de opvolger van de Fastskin en is volgens het label, dat dit jaar tachtig jaar bestaat, het snelste zwempak ooit. Onafhankelijke onderzoeken wezen uit dat de LZR Racer tien procent minder passieve weerstand.heeft dan zijn voorganger, die in 2004 door Speedo werd ontwikkeld. Voor het hoogstandje werkte het badpakkenmerk samen met Amerikaanse ruimtespecialist NASA en verschillende onderzoekscentra. De pakken zijn gemaakt van LZR Pulse, een lichtgewicht stof met weinig weerstand. Ook is de stof waterafstotend en snel drogend en exclusief voor het label ontwikkeld. Ook Michael Phelps, die zichzelf zes keer naar het wereldrecord zwom, was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het pak. "Vanaf het moment dat ik het wateroppervlak raak, voel ik mij net een raket", aldus Phelps. Behalve de meeste Nederlandse zwemmers zal dus ook hij later dit jaar op de Olympische Spelen aantreden in de LZR Racer bij zijn poging om acht gouden medailles te veroveren. Helaas zit Pieter van den Hoogenband aan zijn contract met Nike vast en kan dus niet meedoen aan de ultieme test of dit badpak inderdaad het snelste is...

De Speedo LZR RACER werd goedgekeurd door FINA (Fédération Internationale de Natation Amateur) en wordt vanaf maart 2008 geïntroduceerd tijdens nationale wedstrijden over de hele wereld. In mei 2008 zal een versie voor de detailhandel beschikbaar zijn.

 

Speedo