• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Color Solutions International onthult de kleurtrends van 2018

Color Solutions International onthult de kleurtrends van 2018

Door Danielle Wightman-Stone

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Color Solutions International (CSI), onderdeel van de Dystar Groep en leverancier van kleurstandaarden voor de creatieve industrie, heeft de kleurtrends voor 2018 bekendgemaakt. Zachte paars-tinten staan dit jaar zij aan zij met klassieke blauwe tonen.

Klassiek blauw blijft het in 2018 goed doen, met een verschuiving naar kobaltblauw en indigo. Paarstinten worden volgens Color Solutions International ‘steeds verfijnder’, zoals terug te zien in lila en lichtpaars. Ook gedempte kleuren en koperkleurig oranje, wat volgens het rapport een ‘moderne twist geeft aan dieprood,’ wordt één van de kleuren van het komende jaar.

Lichte neutrale kleuren zijn populair het komende jaar en vormen een solide basis voor het palet. Groene kleuren worden steeds complexer en ‘de invloed van de natuur zal een vernieuwde interesse genereren voor smaragd-en dennengroen met tonen van azuurgroen die overgaan in goudgeel.'

Heather Sandwall, directrice van Color Solutions International, licht de selectie van het instituut toe in een persbericht. “Er zit een verfijnd evenwicht in deze kleurselectie. Ze zijn geïnspireerd op het leven in de stad en de natuur, en zorgen voor een prominente rol voor onze omgeving en ons milieu in onze mindset en levensstijl.”

Color Solutions International verzorgt ieder jaar de kleurpaletten van meer dan honderd merken en retailers, waarbij het gebruik maakt van haar eigen Color Wall, kleurenbibliotheek of haar selectie aan gepersonaliseerde kleuren op basis van 10.000 kleuren. Het beheer van kleuren heeft door de jaren heen gezorgd voor een enorme archief aan kleurhistorie. Dit jaar alleen al heeft Color Solutions International bijgedragen aan de ontwikkeling van 900 kleurpaletten. Gebaseerd op deze database heeft Color Solutions International een beoordelingssysteem voor kleuren ontwikkeld, de Relative Color Popularity (RCP).

Ron Pedemonte, vice-president van DyStar Groep, voegt daaraan toe: “Ons Color Insights 2018-rapport is een unieke voorspelling van kleurentrends gebaseerd op marktonderzoek, historische data en onze RCP-index. We dachten dat onze klanten het op prijs zouden stellen als we ze zouden voorzien van een must-have kleurenpalet om hun paletten voor 2018 samen te stellen in plaats van dat we één specifieke kleur uitlichten.”

Afgelopen week nog riep Pantone Ultra Violet uit tot kleur van het jaar 2018.

Author: Danielle Wightman-Stone

Beeld: Color Solutions International
Color Solutions International
CSI
kleur 2018
kleuren 2018
Kleurentrends