Clouds of Fashion: Fashion meets technology

Waar gaat u heen voor betaalbare en leuke kleding, handtassen, schoenen, juwelen en accessoires? In Antwerpen en Gent weten meisjes dat wel: die passeren langs de roze winkel van Clouds of Fashion. Laurentine Van Landeghem, trotse oprichtster van COF, heeft girlpower hoog in het vaandel staan. Met haar twee fysieke locaties en webshop wil ze het power-concept voor meisjes van alle leeftijden bereikbaar maken. Op alle kanalen.

‘’Clouds of Fashion is ontstaan uit een blog,’’ vertelt Laurentine. Hier inspireert ze haar lezers met outfits en postte ze ook over haar do-it-yourself projecten. ‘’Kleding batikken bijvoorbeeld. Of ergens stukken stof op naaien of teksten op zetten.’’ Op Facebook promootte ze haar zelfgemaakte kleding. Toen mensen vroegen of zij ook fashion stukken op aanvraag kon maken, ging ze daar met veel plezier op in. De vraag naar haar creaties groeide snel en al snel was haar kamer te klein voor alle bestellingen. Toen kwam het idee om een pop-up winkel op te zetten, dat succesvol uitpakte. En niet lang daarna kwam haar droom uit: een echte COF-winkel en haar eigen webshop.

Om ervoor te zorgen dat haar webshop en fysieke winkels naadloos op elkaar aansluiten, koos Laurentine voor het Omnichannel kassasysteem van Lightspeed. Hiermee kon zij al haar kanalen samen laten smelten. Transactiedata van haar winkels wordt automatisch in de cloud opgeslagen, zodat Laurentine op elk apparaat, in de winkel of onderweg, haar verkoop kan inkijken. Ook kan ze met één druk op de knop gedetailleerde rapportages genereren en precies zien hoeveel voorraad er online en offline aanwezig is. Daarmee bespaart ze veel tijd en kan ze zich meer focussen op haar klanten en producten.

De mogelijkheden van een Omnichannel kassasysteem zijn zeer uitgebreid. Bij het kassasysteem van Lightspeed kan u naast real-time data en rapportages ook uw leveranciers- en klantgegevens ophalen. Het kassasysteem draait op iPads en andere Apple devices, zodat u alle data ook mobiel altijd bij de hand hebt. Tevens kan u via uw apparaat ook uw webshop beheren. Van templates tot marketingtools en alles op één centrale plek. Met omnichannel heeft u grip op alle aspecten van uw webshop én uw fysieke winkel. Wat zou omnichannel voor u kunnen betekenen?

Klik hier voor meer informatie over Lightspeed.