Christian Louboutin naar Hof van Justitie

'De aanhouder wint' lijkt het favoriete motto te zijn van Christian Louboutin. De ontwerper gaat namelijk weer naar de rechtbank voor de strijd om zijn rode zool.

Jarenlang was Louboutin in een strijd verwikkeld met Yves Saint Laurent over wie de rode zolen mocht gebruiken. Maar Louboutin wil meer. Daarom gaat hij nu naar het Hof van Justitie in de Europese Unie. Louboutin wil verhinderen dat merken in Europa het ontwerp met de rode zool gebruiken. Het Hof van Justitie ziet erop toe dat de EU-wetgeving in alle landen van de Europese Unie op dezelfde wijze wordt geïnterpreteerd en toegepast.

De ontwerper verdedigt 'zijn' rode zolen al jaren. In 2011 bracht modehuis Yves Saint Laurent, nu Saint Laurent Paris, een rode schoen uit, waarvan de kleur doorloopt in een rode zool. Hoewel Christian Louboutin een patent heeft op de rode schoenzool, oordeelde de rechter in augustus dit jaar dat het onmogelijk is om een kleur te claimen. De redenatie luidde: kleur heeft in de mode-industrie een esthetische functie en een modeontwerper kan daarom geen monopolie op een kleur hebben. Louboutin ging in hoger beroep en kreeg in september 2012 zijn gelijk. Al mocht Saint Laurent Paris nog wel volledig rode schoenen verkopen, inclusief rode zool.

Eind vorig jaar mocht Christian Louboutin weer een overwinning op zijn naam schrijven. Het Brusselse Hof van Beroep oordeelde dat de kenmerkende rode zolen wel degelijk alleen van Louboutin zijn, mits ze gepaard gaan met hoge hakken.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN