• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Chinese import bedreigt Schots cashmere

Chinese import bedreigt Schots cashmere

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Schotse cashmere industrie komt onder grote druk te staan nu Chinese producenten binnenkort vrij kunnen exporteren. In 2005 zullen de textiel quota voor import vanuit China vervallen. China, eens producent van ruw materiaal, heeft zich enorm ingezet voor de ontwikkeling van eigen kennis en technologie, waardoor het nu een volwaardige eigen industrie op gebied van cashmere heeft opgezet. "Het lijdt geen twijfel dat de Schotse industrie dezelfde pijn zal doormaken als Amerika," zegt James Sugden, hoofd van de Schotse vereniging van textielproducenten. "China is nu een belangrijke speler op de markt, dat heeft al tot veel banenverlies geleidt."

 

Chinese producenten hebben gemakkelijk toegang tot lage lonen-werknemers en tot de ruwe materialen. Met deze twee voordelen op de Schotse textielindustrie, is de voorspelling dat het marktaandeel van de Chinese producenten zal stijgen van 19% naar tussen de vijftig en 75%, aldus de Schotten.

De laatste tijd was China vooral actief in het laagsegment van de cashmere-markt waardoor Europese leveranciers zich gedwongen zagen zich te concentreren op het hoogsegment en de niche-markt. Sommigen denken echter dat het slechts een kwestie is van tijd, en dan zal China ook de designerkwaliteiten hebben ontwikkeld, waardoor ook het laatste restje cashmere-markt van de Europeanen wordt afgesnoept.

Cashmere