• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Chanel waagt zich aan wearables

Chanel waagt zich aan wearables

Door Don-Alvin Adegeest

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Chanel Première Sound Credits: Chanel

Chanel heeft zijn eerste stap gezet in de wereld van draagbare technologie, ook wel wearables genoemd, met de lancering van het Première Sound-horloge. Dit innovatieve uurwerk, dat ook als ketting kan worden gedragen, combineert luxe met technologie door geïntegreerde bedrade hoofdtelefoons, een microfoon en afstandsbedieningsfunctionaliteit te bieden. Hiermee markeert Chanel zijn entree op de opkomende markt voor slimme accessoires.

De Première Sound werd ontwikkeld onder leiding van Arnaud Chastaingt, de directeur van Chanels horlogestudio. In samenwerking met audiospecialist Master & Dynamic, die bekend staat om zijn samenwerkingen met andere luxe merken, heeft Chanel zijn vakmanschap succesvol gecombineerd met geavanceerde technologie.

Deze lancering past in een bredere trend binnen de luxesector, waarbij traditionele merken zich aanpassen aan de wensen van een digitaal georiënteerd publiek. Het Première Sound-horloge spreekt waarschijnlijk welvarende consumenten aan die zowel de prestige van een luxemerk als de functionaliteit van moderne technologie waarderen.

De introductie van wat sommige branche-experts “luxe audiojuwelen” noemen, kan de grens tussen high fashion en technologie opnieuw definiëren. Dit benadrukt de voortdurende inspanningen van de luxe-industrie om relevant te blijven voor jongere generaties die zowel innovatie als erfgoed waarderen.

Het Première Sound-horloge is vanaf 2 september beschikbaar en zal naar verwachting 14.800 euro kosten.

Lees ook:

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.uk. Vertaling en bewerking door Susan Zijp.

Chanel
draagbare technologie
Technologie
Wearables
Wearable Technology