• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Cavalier Design: goede tassen met een verhaal

Cavalier Design: goede tassen met een verhaal

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Inspiratie kan overal vandaan komen. Ontwerpster Corine Haacke haalt inspiratie uit honden. De stoere Dobermann, de aandoenlijke Shar-Pei en de vrolijke Spaniel zijn allemaal terug te zien in de eerste tassencollectie van Cavalier Design, het merk dat Haacke heeft opgericht en vorige week gelanceerd op de Modefabriek. Zelfs het tuigje van de blindengeleidehond heeft haar geïnspireerd tot een hele serie tassen. Er zijn van die momenten die je doen besluiten je leven om te gooien en je dromen te vervullen.

Voor Corine Haacke was dat de hersenbloeding van haar moeder. Haacke, freelance ontwerpster en model, speelde al langer met de gedachte een eigen tassenlabel op te richten, maar toen zij werd geconfronteerd met de eindigheid van het leven besloot zij haar droom te realiseren. Inspiratie kwam van haar hondje Percy, een Cavalier King Charles Spaniel met een mooi koppie. De lange zwarte oren, de roestbruine wangen en de witte snuit werden grafisch vertaald naar een klassieke, rechte 'bucket' tas, wit canvas met zwarte hengels en bruine accenten. In totaal heeft Haacke vier lijnen ontwikkeld, die zij nu verkoopt en welke volgend jaar zomer in de winkel moeten liggen. De honden zijn niet in alle tassen even herkenbaar en Haacke maakt er ook geen punt van als mensen het niet weten.

”Veel belangrijker is dat zij de tassen mooi vinden en de kwaliteit goed.” Naast de Percy lijn, valt de 'Wissey' lijn op, geïnspireerd op de tuigjes die blindengeleidehonden dragen. Haacke heeft sportieve canvas tassen gemaakt met een 'tuigje' van blauw en felrood gevlochten leer. De Shar-Pei met zijn gekreukelde lijfje werd een fijne uitgaanstas van soepel suède. Ook mooi is de Percy 'mega' bag. Een grote leren tas, in wit of zwart, met koperbeslag, die Haacke zelf gebruikt. Hij roept vaak reacties op van voorbijgangers die opmerken dat haar hondje en haar tas zo goed bij elkaar staan. Het gemak waarmee Haacke vervolgens een financier, een agent en een producent voor de collectie wist te vinden staat symbool voor de originaliteit van haar idee en professionele uitvoering ervan. ”De kwaliteit moet goed zijn, dat vind ik het allerbelangrijkste”, zegt Haacke. ”Je weet hoe dat gaat met zo'n tas. Je propt er van alles in, hij valt op de grond. Daar moet hij wel tegenkunnen. Een tas moet lang meegaan.”

Deelname aan de vakbeurs Modefabriek bleek een goede beslissing. ”Ik heb ter plekke de eerste orders geschreven, maar ook veel afspraken gemaakt.” Belangstelling komt nu vooral van de betere damesmodezaken. Voor dit eerste seizoen streeft zij naar zo'n vijftig retailklanten. In de toekomst komt daar hopelijk een warenhuis bij. Verkoopprijzen variëren van 79,95 voor een stoerdere canvas Dobermann-tas en van 129,95 tot 169,95 euro voor de grotere modellen met leer. De Percy 'mega' bag gaat 199,95 euro kosten. ”Ik vind het belangrijk dat mensen een tas kopen die jaren meegaat, maar ik wil ook dat ze er volgend jaar nog eentje kunnen kopen,” zegt Haacke met een lach. Naast de verkoop, waar Haacke nu haar handen aan vol heeft, werkt zij aan de wintercollectie waarin weer andere honden zullen figureren. Belangrijk klankbord bij het ontwerpen is haar moeder, die volledig van de hersenbloeding is hersteld.

Ook krijgt Haacke regelmatig foto's van honden toegestuurd waarvan de baasjes vinden dat hun huisdier wel model zou kunnen staan. ”Er zijn er zoveel,” zegt Haacke, 'de inspiratiebron is oneindig'. Honden ben ik nooit beu.”

cavalier
cavalierdesign
TASSEN