• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • C&A boekt €6,1 mld in 2007

C&A boekt €6,1 mld in 2007

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modeketen C&A heeft in 2007 een omzet van €6,1 miljard geboekt. Dat is een stijging van 8,3 procent ten opzichte van 2006. “We hebben de horde van de zes miljard gehaald,” zei topman Andreas Seitz bij de presentatie van de jaarcijfers. Over het lopende boekjaar deed Seitz geen uitspraken. “Het consumentenvertrouwen is gedaald, de kledingmarkt is moeilijk. Door het slechte weer dit voorjaar lopen de verkopen achter.”

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf doet het vooral goed op de Duitse markt. Het bedrijf heeft daar 430 winkels en een marktaandeel van 8,8 procent. De omzet voor 2007 in Duitsland, inclusief Turkije, kwam uit op €2,93 miljard. In de Nederlandse filialen kwam de omzet vorig jaar uit op €516 miljoen. Dat is een stijging van 6,4 procent ten opzichte van 2006.

Ondanks de goede resultaten in Duitsland heeft C&A een nieuw type winkel geopend om die groei vast te kunnen houden: Avanti. Seitz: “Het middensegment in de kledingmarkt zit in de knel, doordat de winkels met dure merkkleding aan de bovenkant van de markt en de discountformules aan de onderkant groeien. Met Avanti willen we een goedkoper, maar modieus alternatief brengen.” Avanti telt in Duitsland nu twee filialen. Volgens topman Edwin Fafié van C&A Nederland is het wachten op een geschikte locatie voordat Avanti ook hier begint. “Ideale locaties zijn bijvoorbeeld Rotterdam-Zuidplein en de Kalverstraat in Amsterdam.”

In Nederland wil C&A doorgroeien naar 200 winkels. Dit jaar komen er zes bij. De collectie van styliste Dyanne Beekman is een succes en wordt dit jaar gecontinueerd. Ook de collecties van zanger Jan Smit, waarvan de verkoop even op een lager pitje stond, krijgen vanaf eind april weer volop aandacht. Voor 2009-2010 wordt naar nieuwe beroemdheden gezocht om gelijksoortige samenwerkingen mee op te zetten.

Vorig week maakte het bedrijf bekend dat de samenwerking met Wehkamp wordt verlengd. C&A streeft ernaar over vier jaar 10 procent van de omzet in Nederland via de webwinkels van Wehkamp te genereren. In België heeft C&A twee eigen schoenenwinkels geopend. De winkels hebben een oppervlakte van rond de 250 m2. Het assortiment bestaat uit dames-, heren-, kinderschoenen en accessoires van de eigen merken. Voor het einde van het jaar zullen er nog drie winkels bijkomen.

C&A heeft meer dan 1200 winkels in zestien landen in Europa. Vorig jaar werden 125 nieuwe filialen geopend. In 2008 verwacht de modeketen nog eens 130 winkels te openen met name in Oost- en Zuid-Europa. In 2009 komen er drie landen bij, te beginnen met de opening van een eerste C&A-winkel in Italië, Roemenië en Kroatië.

C&A
Seitz