• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Bongaerts en Pitti Uomo voor Nederlandse Maegpai

Bongaerts en Pitti Uomo voor Nederlandse Maegpai

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het gaat goed met mannenlabel Maegpai. Niet alleen zal het merk, dat begon met jasjes vervaardigd van meubelstoffen, komend jaar zijn opwachting maken op de Italiaanse mannenmodebeurs Pitti Uomo, ook heeft ontwerper Maikel Bongaerts zich aan het label verbonden voor het ontwerpen van twee collecties per jaar. Het merk zal tijdens Pitti in Florence te zien zijn op de afdeling l'Altro Uomo; het gedeelte van de beurs dat is ingedeeld voor de avantgardistische modelabels. Cees Koole en Ken van der Wolf, die vorig jaar november het merk oprichtten, ontmoetten de marketingdirecteur van Pitti Immagine op een beurs in Berlijn.

"Het kostte nog wel wat overredingskracht omdat we nog geen echte collectie hadden. Gelukkig hebben we hem ervan weten te overtuigen dat we met een wintercollectie '09 zouden komen," zegt Koole. Voor die wintercollectie hebben de heren Maikel Bongaerts aangetrokken, die in augustus dit jaar de Frans Molenaar Award won. Koole en Van der Wolf ontmoetten Bongaerts op een modeshow in Duitsland en vroegen de ontwerper een collectie voor hen te maken. Koole: "We wilden iets toegankelijker kleding dan we tot nu toe hadden, maar wel met een twist." Zodoende is de jonge ontwerper, die is afgestudeerd aan het Fashion Institute Arnhem, aangesteld om twee basiscollecties per jaar voor het label te ontwerpen. Voor de eerste collectie ontwierp Bongaerts pakken, hemden, dassen en broeken (nieuw voor het merk) in effen basis kleuren. Het is niets nieuws voor het label samen te werken met bekende ontwerpers uit den lande.

Tot nu toe bestond het mannenlabel uit strakgesneden made-to-measure jasjes, riemen en accessoires van diverse klassieke intereurstoffen, die werden geselecteerd door ontwerpster Monique van Heist. Ook werkte het label dit najaar samen met schoenenontwerper Jan Jansen, die special edition herenschoenen ontwierp. Deze schoenen - gemaakt van Maegpai stoffen - werden samen met een selectie jasjes tentoongesteld in het Museum van Loon en zijn vanaf januari 2008 te koop. Maegpai is de fonetische spelling van 'magpie', Engels voor ekster; een verwijzing naar de eigentijdse dandy die neemt wat hij mooi vindt, bijzondere dingen verzamelt en lak heeft aan heersende conventies.

Maegpai
Maikel Bongaerts
Pitti Uomo